Yerel Ağ Üzerindeki Bilgisayarların İp,Hostname ve İşletim sistemi bilgisini almak istiyorum

Yerel Ağ Üzerindeki Bilgisayarların İp,Hostname ve İşletim sistemi bilgisini almak istiyorum. Ping atarak ağdaki bilgisayarların ip’sini alabiliyorum fakat hostname ve kullandıkları işletim sistemini de almam lazım. Nmap kütüphanesi denedim ama maalesef ip’nin ötesinde bilgi alamadım. Sanırım yetkilendirme kısmı ile ilgili sıkıntı var. Bu konuda sizlerden öneri bekliyorum. Siz olsanız bu konuya nasıl bir nasıl bir çözüm önerisi sunardınız.

Hangi protokoldeki hostname’lerini almak istediginiz, ve ne icin almak istediginize gore degisiyor cevaplar. Isletim sistemlerinin ne olduguna gore de.

DHCP kullanilan bir agda hostname’ler ve belki bir kisim yaygin isletim sistemleri oradan yakalanabilir.

Agi tarayip nelerin olduguna bakmaniz lazim.

merhaba, network alanında çalışamalar yapıyorum zaman buldukça da pythonla zaman zaman işlerimi kolaylaştıracak bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Her ne kadar sıkı denetim olsa da acaba end pointlerden birine başka bir makine bağlandı mı onu kontrol etmek istiyorum. Hangi ip hangi işletim sistemini kullanıyor bunu veritabanındakilerle karşılaştırmak istiyorum.