Youtube ı açmak için bot yaptım fakat hata alıyorum

kod şu

from selenium import webdriver
import time
broswer = webdriver.Chrome()

broswer.get("https://www.youtube.com")
time.sleep(60)

broswer.close()

aldığım hata ise bu
Traceback (most recent call last):
File “C:\Users\Güçlü\Desktop\EBA CANLI DERS FATİH İÇİN İNDİRİLENLER\BİLGİSAYAR\youtube.py”, line 3, in
broswer = webdriver.Chrome()
File “C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\site-packages\selenium\webdriver\chrome\webdriver.py”, line 76, in init
RemoteWebDriver.init(
File “C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\site-packages\selenium\webdriver\remote\webdriver.py”, line 157, in init
self.start_session(capabilities, browser_profile)
File “C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\site-packages\selenium\webdriver\remote\webdriver.py”, line 252, in start_session
response = self.execute(Command.NEW_SESSION, parameters)
File “C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\site-packages\selenium\webdriver\remote\webdriver.py”, line 321, in execute
self.error_handler.check_response(response)
File “C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\site-packages\selenium\webdriver\remote\errorhandler.py”, line 242, in check_response
raise exception_class(message, screen, stacktrace)
selenium.common.exceptions.WebDriverException: Message: unknown error: cannot find Chrome binary
(Driver info: chromedriver=2.35.528161 (5b82f2d2aae0ca24b877009200ced9065a772e73),platform=Windows NT 6.3.9600 x86_64)

webdriver.Chrome(path_of_driver) şeklinde kullanmanız lazım. Bir tutorial takip edin.

saol çok teşekkürler

File “C:\Users\Güçlü\Desktop\EBA CANLI DERS FATİH İÇİN İNDİRİLENLER\BİLGİSAYAR\youtube.py”, line 3, in
broswer = webdriver.Chrome(path_of_driver)
NameError: name ‘path_of_driver’ is not defined
bu hatayı aldım

@EkremDincel orada sizinle temsili bir ifade paylaştı. Siz, Chromedriver’ı indirmeli ve nereye indiyse, onu yol kısmına yazmalısınız.

1 Beğeni

Bu hatanın sebebini bilmiyorsanız, en azından kısa bir internet araması ile çözemiyorsanız şuan selenium kullanmamanızın daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu önerimi dikkate alıp önceliği kullandığınız dili öğrenmeye verirseniz böyle konuları çok daha kolay halledersiniz diye tahmin ediyorum.

path_of_driver yerine bilgisayarınıza indirdiğiniz chrome driver uygulamasının konumunu vermeniz lazım. Eğer bu uygulamayı henüz indirmediyseniz şurayı takip edin: 1. Installation — Selenium Python Bindings 2 documentation

1 Beğeni

tamamdır çok teşekkürler

@dildeolupbiten ben daha yeniyim ama böyle otomasyon yapmak için öğrendim python dilini ve de okulumuzda python dilini göreceğimiz için
bir de ben yine hata aldım ama bu sefer araştırma yapacağım

aldığım hatayı düzelttim r koyarak am yeni hata aldım :frowning:
broswer = webdriver.Chrome(r"C:\Users\Güçlü\Desktop\EBA CANLI DERS FATİH İÇİN İNDİRİLENLER\chromedriver.exe")
File “C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\site-packages\selenium\webdriver\chrome\webdriver.py”, line 76, in init
RemoteWebDriver.init(
File “C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\site-packages\selenium\webdriver\remote\webdriver.py”, line 157, in init
self.start_session(capabilities, browser_profile)
File “C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\site-packages\selenium\webdriver\remote\webdriver.py”, line 252, in start_session
response = self.execute(Command.NEW_SESSION, parameters)
File “C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\site-packages\selenium\webdriver\remote\webdriver.py”, line 321, in execute
self.error_handler.check_response(response)
File “C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\site-packages\selenium\webdriver\remote\errorhandler.py”, line 242, in check_response
raise exception_class(message, screen, stacktrace)
selenium.common.exceptions.SessionNotCreatedException: Message: session not created: This version of ChromeDriver only supports Chrome version 86
Current browser version is 85.0.4183.121 with binary path C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe
bu neden kayanklanıyor

Hata çıktısında şöyle bir ifade var:

This version of ChromeDriver only supports Chrome version 86

Demek ki, indirdiğiniz ChromeDriver ile Chrome sürümü uyuşmuyor. Bir Chromedriver, her Chrome sürümü ile uyumlu çalışmıyor. Bununla alakalı bir araştırma yapıp, kullandığınız chrome ile hangi chromedriver’ın uyumlu olduğunu bulabilirsiniz.

kendi chrome sürümünü nereden bulabilirim

Muhtemelen Chrome’un Yardım menüsünün Hakkında kısmında yazıyordur. İşte bakın bu tür şeyleri sormak yerine araştırmanız daha çok öğrenmenizi destekler demek istiyordum.

evet orada varmış 85.0.4183.121 bu sürüm ama güncelleme yapılıyor

oldu çalıştı çok saolun

1 Beğeni