Youtube'a ve Blogspot'a başladım. Önerileriniz neler?

Yaklaşık 3 4 senedir (üniversiteye geçiyorum şuan) bilgisayar ile içli dışlıyım. Çoğu vaktimi oyuna falan ayırsamda bir miktar yazılım hakkında bilgi sahibi oldum. Şimdi öğrendiklerimi paylaşmak, ufakta olsa üniversite için bir gelir kapısı elde etmek amacıyla blogspot,youtube,udemy veya çeşit çeşit blog sitelerinden zaman buldukça bildiklerimi yayınlayacağım. Zaten bilgisayar mühendisliğini tercih ettim bu sene. Üniversiteyi bitirir bitirmez yüksek lisansa başlayıp akademisyenlik kariyerine atılmak istiyorum. Onun içinde taban oluşturabileceğimi düşünüyorum. Tüm bunları göz önünde bulundurarak başlıyorum bu serüvene. Tek iyi olduğumu düşündüğüm şey python oda aşikar. Şuan buradaki çoğu kişiden daha az bilgisizim. Flutter ile mobil geliştirmeye ve web tasarımada başlayacağım. Açıktan web tasarım okuyacağım. Belki birkaç yıla onlar ile ilgilide videolar çekmeye başlayabilirim. İngilizce seviyem alt yazılı bir videoyu afallaya afallaya çevirmeye yeter ama alt yazısız videoyu anlayamam o seviyede. Her türlü önerilere açığım.
Şuanlık çektiğim tek video: https://www.youtube.com/watch?v=zVwpYvzzPWM
Yayınladığım tek blogspot yazısı: https://yapayyazilim.blogspot.com/2020/08/s-border-1px-solid-b3b3b3-border-left.html

Hatalarımı görürsenizde düzeltmem için söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler…

2 Beğeni

güzel ama bunun python ile alakası ne anlamadım :thinking:

2 Beğeni

Ben sizin yaptıklarınız 13 yaşımda yapmaya başlıyorum.Montaj hariç her şey tamam,200 adet blog taslak olarak duruyor :slight_smile: Zamanım oldukça nasıl devam edebileceğini detaylı bir şekilde yazacağım,merak etme :slight_smile: Youtube Kanalım - Blog Sayfam

Seni tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum umarım istediğin yerde olursun

1 Beğeni

youtube konusu olmadığı için python yaptım kanaldaki tek videom pythonla alakalı diye :smiley:

Teşekkürler! Umarım sizde istediğiniz yere ulaşabilirsiniz :slight_smile:

Bana kalirsa egitim dokumani hazirlanirken video cekilmemeli. Baslangicta daha rahat olsa da sonradan hizinizin dustugunu fark ediyorsunuz. O yuzden metin formatinde egitimler hazirlamak daha makbul.

Ayrica da, egitim dokumanlari hazirlamak, kolaydir. Ancak bu isi sadece profesyoneller yapmalidir. Kendini Turkce’de ve anlatacagi konuda yeterince hakim gormeyenler bu dokumantasyonlari hazirlamamalidir.

2 Beğeni

İkisi de bos, Gencay.

Platform olarak mı,içerik olarak mı?

İçerikten bahsediyorum. Bir şey yok.

Bende aynısını düşündüğüm için bahsettiğim öğreneceğim dökümantasyonları ilerde hazırlayacağımı söyledim iyice öğrendikten sonra.

Ayrıca talep, türk milletinde video için daha çok. Hitap etmek istediğim kitle profesyoneller değil. Onlar zaten her dili kendi dökümantasyonundan öğreniyor.

2 Beğeni

Giris icin elbette video olabilir. Ama sonrasi icin yavas kalacak.

İçerik boş biliyorum.Blog taslakları video içerikleri yayınlandığı anda yayınlanabilir sadece.Çünkü URL içeriyorlar.Videoları çektim ama daha montaj yapmayı tam olarak öğrenemedim.O yüzden.

Openshot tavsiye ederim.

1 Beğeni

Zaten onu öğreniyorum :slight_smile: Mic. sıkıntım olduğu için görev çubuğunu siyah bir frame ile kaplayıp üstüne konuşma yapar gibi yazı yazacağım.Bir de hızı 5x yapma gibi şeyler yapacağım.Vaktim olsa bu basit şeyleri öğrenirim ama olmuyor işte,napalım.

Merhabalar;

Konuyu hortlattığım için özür dilerim.1 aydır yazmadığım o uzun paragrafı yazmamda sakınca var mı?

Hani paragrafı anlayamadım ?

Öncelikle makale başlıkları ile ilgili adreslere dikkat edersen daha iyi olur.
s-border-1px-solid-b3b3b3-border-left.html
nedir mesela?