Yüklerken yönetici ayrıcalıklarını kullanın tiki yok?

Hakaret/küfür ediyor direkt. aib’nin ilk mesajında iyi niyetle destek olmaya çalıştığı aşikar. Genç bu durumu göz ardı etti. Dediğiniz gibi toplumsal bir sorunumuz. MEB adabı muaşeret dersini bahsettiğiniz toplumsal problemi aşmak adına getirdi.

Gördüm evet.

Madem ki toplumun aşırı duygusallığından rahatsızız, o zaman insanları duygusal alana değil daha fazla düşüncenin ve aklın olduğu alana davet edebiliriz. Küfrün açığa çıkmasına neden olan olaylar zincirini takip edersek bir yerde illa ki kendimizde de kabahat aramamız gerektiğini görürüz. Tamam o küfür etti, iyi bir şey yapmadı. Peki ben onu küçümseyerek onun küfür etmesini kolaylaştırmadım mı?

Siz de cevap yazdınız. Size niye öyle bir karşılık vermedi?
İki defa da Ekrem Bey cevap yazdı, o niye ters bir cevap almadı?

şu insanları dövücekmiş gibi yanıt verme huyundan bir vazgeçelim artık, yardım etmek istiyorsanız edin etmek istemiyorsanız etmeyin arkadaşım zorlamı tutuyoruz sizleri burada. Baktınız adam yanlış sormuş veya derdini anlatamamış uğraşmak istemiyorsan uğraşma milleti darlamayın adam zaten soru sormayı bilse burada gelip konu açmazdı.

Sayın @dildeolupbiten, Olmayan ergi demeyelim. Konu bilgiysar programlama, konu kodlama, konu bilgisayar bilimleri. Olan bu. Olmayan kısmı, bunu öğrenmek için yetkinlik. Yani basitçe bir soru soracak kadar bilmek gerekir. Bilinmiyorsa konuyu bilmemesi değil, bu konuda bilgi alabilecek kadar kendini yetiştirememiş olmasıdır. Durum bundan ibaret.

Eğitim sistemini ben bozmadım. Ben de düzeltmeyi düşünmüyorum. Roosevelt’in bir sözü var.

“Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bir bela kazandırmaktır” diyor.

Aynen durum bu.

Duyarsız insanlar ama duyar bekliyorlar çok ilginç. Yolda yürürken nazil değiller dünya etraflarında dönüyor sanıyorlar. Kendilerini uyanık sanıyor ödevlerini ihtiyaçlarını giderip kenara çekilebileceklerini sanıyorlar. Maalesef. Yani bolca bela kazanıyoruz.

Benim tuhaf bulduğum bilmemeleri değil, bilmediklerini bilmemeleri de değil. Kendilerine istedikleri nezaketin onda birini gösteremeyecek seviyede olmaları.

Bilmediğini bilememesini alıştık da, öğrenirken nazik olmayı karşısındakinin tahrik ve tehditleri karşısında saldırgan olmalarını anlayamıyorum.

Şahsi görüşüm çok kışkırtıcı. Bir foruma giriyorsun soru soruyorsun, soruna yardımcı olmaya çalışıyorlar. Israrla her mesajın altında aynı görseli paylaşım yardım alamamayı başarıyorsun.

Sonra da sen etmezsen etme aq yazıyorsun.

Böyle yazana yardım etmediğim gibi, edene de ben aq diyorum şu an. Çünkü tahrik oldum ben de bu konuda. Var mı böyle bir dünya? Beni tahrik etti hadi makul mü?

Şu üslup takıntınız beni öldürüyor.

Çok uzun süre amerikan talimnameleri, instructionlar falan okudum.

Adamlar emir kipinde yazmış.

Şizofrene bağlanıp yahu bu kitaplar bana emir veremez sen kimsin diye kitapla kavga mı edeyim?

Adamların durumu bu?

Yardım istiyorlarsa, soru sormayı öğrenmeliler, aldıkları tepkilere bozulmamalılar. Duygusal durumlarını takip etmemiz mi gerekiyorlar akşama kadar kırılmasınlar diye?

Siz öyle mi eğitim aldınız?

Bir bilgi alırken, aç mısın? Uzun yoldan geldin mi? Bu gün bir sorunun mu var arkadaşınla diye soruyor muydu? Akademisyenler?

Her yere gelince boyun eğsinler burada bedava bilgi alırken bir de empati beklesinler beklenti yüksk bence.

Ayrıca bazılarında sonuç aldım. Hatasını anlayıp özelden özür dileyen herkesi rencide mi edeyim? Sildim bile mesajlarını yardım etmeye devam ettim.

Ahmet’in şevki bu kadarda kırılırsa bu dünyada yaşamayamaz. Yolda birine böyle cevap verirse ahmet yolda kavga eder. Gerçek dünya içindeki gerçekler henüz değişmedi.

Ben hala neresinde küfür etmeyi gerektirecek bir tepki gerekti göremedim.

Bence öğrenmek isteyen biri bu konulara hassas olmasın. Bilgi almak isteyen alır. Bir de herkesin duygu durum bozukluklarıyla uğraşmalı mıyız?

Ha ben takılmıyorum oralarına.

Takıldığım konu. Gönül isterdi ki forumda bir başlığa tıkladığımda, başlıktaki soru ile cevap örtüşsün.

Başlık başka, soru başka, çözüm başka. Yani okuyana değil, genele değil, şahsa göre oluşan çözümler genele yaramıyorsa anlamsız.

Burada tek tek kişi bir şey öğrensin diye değil, soru cevap bir genele faydalı olsun diye görmek isterdim.

Ama sanırımı bu konu burada imkansız.

@AngaraliJoo, olur senbırak .

Ben @aib in yazısından dövecek gibi bir şey görmedim. Ha bana desen anlarım. Bana da diyeceksen, açıkça söyleyebilirsin. Bir kere açıkladım, bir daha açıklarım. Burada bebek avutamayız, kimseye göre de kendimizi ayarlayamayız. Aslında ben tam tersini düşünüyordum ama herkes, kendi duygu durumunu ve rahatını düşünüyorsa ben de kendi duygu ve rahatımı düşünüyorum yapacak bir şey yok.

Bu konuda daha önce söyledim maalesef sayende tekrar söylüyorum sayende.

Siz de ister okuyun cevaplarımızı ister okumayın, zorla mı okutuyoruz cevaplarımızı? Ki senin kardeşin değilim.

Darlarım, beter olsun. Umrumda değil canım istedi var mı? Ne darlaması kafanız iyi mi sizin?

Darlama ne? Ne darlama? Bir şey öğreneceksen, önce ne istediğini ifade edersin, ifade etttiğin yetmiyorsa emin ol sorduğunun içinde ne kadar ihtimal olduğunu kestiremiyorsan bırak karşındaki seni anlamak için çaba sarfederken kendini savunma. Madem bilmiyorsun, bilmediğin yerlerin altı çiziliyor diye ne gocunuyorsun?

Aynen tek katıldığım yer bu.

Soru sormayı bilmeyenlerin forumu. Çöp. Konular çöp cevaplar çöp oluyor. Dünyanın hiç bir yerinde böyle başıboş soru sorup da verim alınabilecek bir düzenek yoktur.

Ki zaten bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bari soru soracak kadar gelişip sorsunlar. Yada soru sorma konusunda gelişmek istiyorlarsa, kapatıp çenelerini gocunmasınlar. Sorulana sabredip, açıklasınlar ki, istiyorlarsa cevaplarını alsınlar.

Tamam, derdimi anlatamadım. Sağlık olsun. Ben artık sizin ısrarla girmeye çalıştığınız bu sohbetten çıkayım izninizle. Siz devam edin. Hayırlı forumlar.

“anlayana davul zurna saz , anlamaya sazı soksan az” demişler hocam. Boşverin polemik yaratmaya gerek yok iyi forumlar.

Bu söz, yukarıdaki konudaki mesajımın üzerine mi?

Biz sizin arkadaşınız kardeşiniz değiliz.

Bak orada güzelce açıklamışız. Siz yazmayın diyeceğinize, işinize gelmiyorsa okumayın başkasından yardım bekleyin diye.

Neyini anlamadınız?

Cevap verince polemik yaramış oluyoruz size göre.

Sazın sapı anlamak hiç polemik yaratmıyor yani öyle mi?

Hiç de öyle bir durum yok. Sorarlar sorusu anlaşılmıyorsa sorarız açıklayamıyorsa zaten ilgilenmeyiz. Ha yazdığımı iğneleyici bulacağına gayret ederse cevaplarız.

Yok iğneleyici bulursa cevap vermezse zaten ben de ilgilenmem olur biter.

Hepsi bu? Mecbur muyum bebek pış pışlamaya? Egosu varsa alıngansa, tahriklere kapılıyorsa o onun kendi sorunu öğrenecek adamın böyle derdi olmaz.

Ki size de düzgünce bir kere açıklamışım, siz de ikinci kez açıkladığınıza göre saz sapı da aklınızda ise kolaylıklar dilerim.

@dildeolupbiten ,sohbetinde değilim. Yeri geldi konuştum. Size daha önce de söyledim. Konu ile alakasız gördüğünüz herhangi bir mesajımı çekinmeden silin. Sadece emek verip denediğim bir kod olursa yazık etmeyin diye düşünüyordum, artık ona da bakmıyorum.

Bir şeyin içine girmiyorum. Üzerine gidince küfredecek birine ben yardımcı olmam bana bilen değil, insani değerleri olan insanlar lazım. Bu benim görüşüm, sizinki de farklı. Siz haklı olduğunuz yönden devam edin. Sonuç olarak forumda aratınca işe yarar soru cevap setleri oluşmuyor. Çözümler kişisel oluyor genele hitap edemiyor.

Bu kısmını daha öneli görüyorum. Sizin için bu duyarlılık empatiden önemlisye saygı duyarım.