Değerli arkadaşlar korana virüsü sebebiyle birçok kişi evden çalışıyor ve görüntülü konferans veya eğitimler yapıyor.Bu programın güvenilir olmadığı gibi birkaç haber çıktı bugün.Bende derslerimde kullanmayı düşünüyordum. Bilgisi olan aydınlatsın bizi lütfen
Her program bir yandan güvenlidir fakat facebook gibi davranmayıp verileri satmaya çalışmadıklarını bilmemiz gerekiyor.
Senin için birkaç kaynak buldum istersen okuyabilirsin
Bu ve benzeri bir kaç haber okudum ama bu haberler kulaktan duyma bir çoğu temelsiz kaynaksız bilgi kirliliği.
Ben teknik açıdan gerçekten bir sorun varmı onu merak ediyorum.Sonuçta bir çok büyük şirketde bu programı kullanıyor.Ben facebook whatsaap ve türevleri olan programlardan farklı bir yanını göremedim. Güvenlik zaviyeti varsa neden ve ne gibi sonuçları olabilir bunu merak ediyorum?
Duymuşmusunuzdur bilemem ama her yıl düzenlenen bir hacker yarışması var ve burda birçok hacker grubu popüler ve siber güvenlik bakımından güçlü uygulamaların her yıl açıklarını bularak devredışı ediyorlar.Yani anlatmak istediğim güvenlik açığı bariz bir şekilde de olsa çok ufakta olsa kullanabilenlerin elinde iş görüyor
Anladığım kadarı ile firma güvenlik problemleri olduğunu kabul etmiş ve düzeltmeye çalıştığını söylemiş.
https://www.google.com/amp/s/www.theverge.com/platform/amp/2020/4/5/21208636/zoom-ceo-yuan-security-privacy-concerns
Önemli olan size verdiği hizmet değil, arkada ne yaptığı.
Uygulamanın erişimi olan her türlü bilgi başkalarının eline geçebilir, eğer firmanın kötü bir niyeti yoksa bu kullandığı ve ihtiyaç duyduğu için internet üzerinden aktardığı bilgiler ile de sınırlı kalabilir. Sanırım bunların başında kameranızdan alınan görüntü, ses ve kredi kartı bilgileri geliyormuş.
Firmanın kötü niyetli olduğunu zannetmem ama sizin söylediklerinizden güvenlik zaviyeti var olduğu çıkıyor .Ama ben ücretsiz olanı kullanıyorum ve sadece soru çözümü ve ders anlatımında kullanıcam önemli bir bilgi veya görüntü içermeyecek .Sizce kullanmalımıyım?
onuda yapmıştım ama yanlışlıkla üzerine bunu kaydettim
Ben prograramın kodunu incelemedim ama haberlere ve firmadan gelen açıklamalara bakarsak şu anda uygulama kredi kartı bilgilerini ve medyanın güvenliğini sağlayamıyor gibi geldi bana.
Kullanman gerektiği bilgilerinin önemlilik değeri ile doğru orantılı gibi düşünebilirsin
zıkayp kullanın
Tam olarak aynı özelliklere sahip değiller amaç sadece görüşme yapmak değil .Ekran paylaşımı yazı tahtası ve bir yönetici (yönetici diğer kişilerin ses ve görüntüsünü açıp kapatıyor vs …)gibi özellikler var zoom da.Skype da varmı bu özellikler?
Bildiğim kadarıyla Skype’da ekran paylaşımı yapılabiliyor. Yazı tahtasını da ek bir uygulama ile çözebilirsiniz.Tabi eğer diğer kişilerin sesini açayıp kapamak sizin için önemli değilse…
Selamün Aleyküm
Jitsi’yi tavsiye ederim.
Masaüstü: https://meet.jit.si/