Arkadaşlar kuyumcu için masaüstü programı yapmam lazım arayüz önerebilir misiniz?

arkadaşlar yukarda belirttiğim gibi kuyumcuya masaüstü uygulama yapmam lazım arka plan hazır ama arayüz de takıldım
istenilen özellikler
1-)Müşteri Yönetimi(Yeni Hesap Aç,Hesap Bilgileri ekranı ve düzenleme, Hesap Hareketleri(şu tarihte şu saatte şunu aldı veya verdi vb…)
2-)Envanter Yönetimi(Giren ve Çıkan malların/ürünlerin kontrolü ve siparişler)
arkadaşlar sizce nasıl arayüz yapayım
1-)Menubar+Docking panel(Müşteri Yönetim Menüsü altında müşteri yönetimi ile ilgili menuitems/alt menüler örnek:Müşteri Yönetimi -->Yeni Hesap menüsü tıklandığında Yeni Hesap isimli docking panel açılacak)
2-)Menubar+MDI window:yukarda ki birincinin mantığında ama bu sefer MDI window
3-)System Tray Application Menüsü+Window:aynı mantık ama menubar yerine Tray Application menüsü
4-)Menubar+Sekme:yukarda ki verilenler ile aynı
Yukarda ki sorum için çözümleriniz neler? iş veren ne olursa olsun dediği için kafamda karışık :slight_smile:
YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER :slight_smile:

Merhaba,
aşağıdaki konuda PyQt6 ile harika bir arabirim yapılmış. İncelemeni öneririm.

2 Beğeni

Merhabalar,

Son 4’lu set birbirine alternatif, degil mi? Aksi takdirde, -belki kullanilamayacak derecede- gereksiz karisik bir arayuz canlaniyor gozumde—Visual Studio gibi. (Ustelik arayuzune bir isletim sistemi kadar kod yazilmasina ragmen testlerin stdout’unu yatay bir pencerede gorme, bir takim ciktilari birbirinden bagimsiz olarak alma gibi basit isleri yapmak imkansiz.)

Burada bir tasarimci ile/gibi calismaniz gerekiyor. Panel niye docking? Yazilimi kac degisik kisi kullanacak? Bu kisilerin hepsi paneli baska bir yerde mi istiyor? Panel 1 veya 2 noktaya sabit olsa ne kadar zaman kaybedilir?

Niye MDI? Ayni anda kac tane is yapiliyor? Bu isler arasinda gecis hangi adimlarda, ve hangi siklikla yapiliyor? SDI olsa ne kadar zaman kaybedilir?

System tray’in menuyu birebir kopyalamasi sart mi?

…diye devam edecektim ki, cok sacma sorular olduklarini fark ettim—cevaplari bariz. Arayuz tasarlanmamis.

Arayuzun musteri gereksinimlerine ve guzel tasarim ilkelerine (ve belki butceye/takima) gore tasarlanip bu sorularin ondan sonra sorulmasi lazim. Ornek ekran cizimleriyle (mock-up’larla) beraber.

Eger tek basinizaysaniz, olabildigince kucuk bir tasarim yapmaniz lazim. Belki komut satiri veya sesli bir arayuz olarak hayal ederek baslarsaniz yeteri basitlige ulasabilir?
Musteriyi dinlemek yerine isi nasil yaptiklarini arastirip ona gore akislar cikartabilirsiniz.

Hic olmadi, Microsoft’un 2 yilda unutmadigi GUI kutuphanelerinden birini tavsiye edecegim. Onlar disinda MDI yapan gormedim.

2 Beğeni