Covid-19 hastalığının zaman içinde ülkelerdeki artışı

Bilmiyorum ama bir ihtimal olarak aklımızda bulundurmaya değer. Teşekkür ederim.

Verileri gizleyecek olsalar bunu yapmalarındaki en temel sebepler şunlar olurdu herhalde, 1) ekonominin bundan mümkün olduğunca az etkilenmesini sağlamak, 2) insanların panikle çılgınca davranmalarını önlemek 3) Her şey kontrolümüz altında imajının yıkılmasını önlemek.

Bu konuda sizinle benzer düşünmüyorum.

Bilmiyorum ama pek ihtimal vermiyorum.

1 Beğeni

Bu sürecin daha iyi yönetilebileceğini mi söylüyorsunuz yoksa hiç de bu işi iyi yapamadığımızı mı? Yani birinci seçenek ise eğer, tabi ki de her zaman daha iyisi vardır fakat elimizde sahip olduğumuzun da en iyisi olmasa da ona tutunmak gerekir.

Ya da bu sürecin yönetilmesinde başarısız bir durum sergileniyorsa, işte o zaman bunu dinlerim. Gözümü kör eden bir şey mi var diye düşündüm. Acaba her akşam yapılan açıklamaların ihtişamına kapılıp bilinç altımda “sorun yok, her şey yolunda” gibi algılar yerleşiyor. Tam olarak düşündüklerinizi anlatır mısınız?

Bu konuların konuşulması gereken yer burası değil. Ben sadece kullandığım programdaki veritabanında bulunan verilerin doğruluğundan şüphe ettiğimi belirtmek, bu verilerin başka verilerle bazen uyuşmayabileceğini göstermek istemiştim.

1 Beğeni

Yazmayacaktım ama vazgeçtim sonra. Tek tek bunları saymayacağım. Şu son sokağa çıkma yasağının ilan edildiği saate bakarsak, zaten süreci iyi yönetemedikleri anlaşılır.

1 Beğeni

Evet bu durum şuan beni de can damarımdan vurdu. Dıkşın Dıkşın. (birazcık tii ye almam lazım kusura bakmayın)

Programa yeni bir özellik eklendi.

Ölüm/Vaka, İyileşme/Vaka ve İyileşme/Ölüm oranlarının zaman içindeki yüzde artış veya azalış miktarları ile bir sonraki günün tahmini artış veya azalış miktarı ve sapma miktarları programa eklendi. Bu özelliği Increase Rate kademeli menüsü altında yer alan başka bir kademeli menüde bulabilirsiniz.

Increase Rate isimli kademeli menü kendi içinde iki gruba ayrıldı. Birinci grup Case Rates olarak isimlendirildi ve burada daha önce bulunan vakalar için olan artış miktarları, tahminler ve sapma oranları yer alıyor. Diğer kademeli menünün ismi ise Proportion Rates olarak isimlendirildi. Yeni eklenen seçenekler bu kademeli menüde yer alıyor.

Edit: Ekran görüntüleri düzeltildi.

1 Beğeni

Dünya genelinde ölüm/vaka oranlarına baktığımızda, şuanlık bir artış söz konusu. Sonuçlara baktığımız zaman görüyoruz ki 7 Mart’tan bu yana oran giderek artmış. Ve şuanda ölüm/vaka oranı % 6.06 civarında.

İyileşme/vaka oranlarına baktığımızda, % 22.23 seviyelerine gelinmiş. Ancak iyileşme ve vaka oranlarının düzenli bir artışı olduğunu söylenemez. Aşağıdaki resimden de anlayabileceğiniz gibi 7 Mart civarı iyileşmenin tepe noktasına ulaştığı zamanı gösteriyor. Ondan sonra iyileşme/vaka oranları giderek düşmeye başlamış. Ve umuyorum bu oran tekrar yükselme yönünde eğilim gösterir.

Yine 7 Mart, iyileşme/ölüm oranları açısında bir pik noktasına karşılık geliyor. O zamandan bu yana da iyileşme/ölüm oranları düşmeye başlamış. Şuanlık yatay bir gidiş söz konusu. Ve umarım kısa zamanda tekrar bu oran yükselmeye başlar.

%2 den %6 olmuş. Hey maşallah.

amin inşallah

Herkese merhaba, bugün bir güncelleme yayınlamak geldi içimden. Şimdiye kadar program hep csv verilerindeki birikimli değerleri kullanıyordu. Ben de belirli bir güne ait rakamların da görüntülenebileceği bir seçeneği eklemek istedim.

Bu yeni özellik Daily kademeli menüsünde toplandı.

Mesela Türkiye için her güne ait toplam vaka sayısı grafiği aşağıdaki gibiyken:

Daily kademeli menüsünde bulunan günlük vaka sayısı grafiği aşağıdaki gibi olur:

Benzer şekilde mesela toplam ölüm sayısının toplam teyit edilmiş vaka sayısına oranı için aşağıdaki gibi bir grafik oluşurken:

Günlük ölüm sayısının, günlük teyit edilmiş vaka sayısına oranı için aşağıdaki grafik oluşur:

Özetle, toplam için kullanılabilen her türlü özellik günlük için de kullanılabilir hale getirildi.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

2 Beğeni

Update yapılacak mı?

Ne gibi bir update?

Yani,yeni bir şey olmayacak mı? Zatürre oranı mesela?

Hayır, bir güncelleme yayınlamayı düşünmüyorum.

1 Beğeni

Merhaba pip3 install -r requirements.txt kodunu kullanarak indirmeye çalışıyorum ama No such file or directory: 'requirements.txt' şeklinde bir hata alıyorum. Bu dosya nerede olmalı?

İndirdiğiniz scriptin yanında yer alıyor. Konsolu scriptin bulunduğu dizinde açıp öyle yüklemeye çalışın.

1 Beğeni