Django UnicodeDecodeError: 'utf-8' codec can't decode byte 0xfc in position 1: invalid start byte hatası

Bu yüklediğiniz kütüphaneleri bizim görmemize gerek yok, nasıl bir dosya oluştuğuna bakın, kafi.

abi şuan yüklemekteyim
add to path dedim custom ize dedim ardından bu seçenekler çıktı 20
ardından next dedim bu çıktı 21 bunda neleri seçmeliyim @dildeolupbiten abi bakabilir misin

bende vs yok

önceden sürekli default olarak indirdim de

Üstte yer alan Install for all users seçeneğini seçin. Dizin muhtemelen C:\Program Files\Python38 olacak. Tavsiyem Python’ı, Program Files dizinine değil de doğrudan C: dizinine kurmanız. Yani yol C:\Python38 olsun.

başka bir şeyi seçmeme gerek var mı

Yok, Devam edin…

bu requements dosyasını cd python site packages a mı indireceğim yoksa otomatikmen kendisi yükler mi

Aslında yukarıda belirttim size. requirements.txt dosyasının olduğu dizinde komut satırını açın, sonra da pip3 install -r requirements.txt ifadesini çalıştırın.

C:\Users\Güçlü>pip3.8 install -r requirements.txt
Fatal error in launcher: Unable to create process using '"c:\users\g³l³\appdata
\local\programs\python\python38\python.exe"  "C:\Users\G³l³\AppData\Local\Progr
ams\Python\Python38\Scripts\pip3.8.exe" install -r requirements.txt': Sistem bel
irtilen dosyay? bulam?yor.

path e de ekledim

Ama dikkatinizi çekiyorsa pip3.8'i, "C:\Users\G³l³\AppData\Local\Programs\Python\Python38\Scripts\pip3.8.exe" dizininde arıyor.

pip3 8 i mecburen yazmak zorundayım çünkü 3 5 sürümü de var

yani ne yapmalıyım

Sildiğiniz python sürümüne ait yol, path’de yer alıyorsa, o yolu silin. Sonra da yeni yüklediğiniz python’ın, Scripts içinde yer alan pip dosyasının ismini pip3.8 olarak yazın. Tekrar deneyin.

path bu şekilde C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python38\Scripts\;C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python38\;C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python35\Scripts\;C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python35\;%PyCharm Community Edition%;C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Microsoft VS Code\bin;C:\Users\Güçlü\AppData\Roaming\npm
burada nem pycharm kullanmamaktayım bir sorun çıkarır mı ve nedense 3.8 eski konumunda
halbuki ben silmiştim

bu path de neleri temizlemeyilim @dildeolupbiten

İlk iki entry’yi silin. Yani sildikten sonra yazı şu hale gelsin:
C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python35\Scripts\;C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Python\Python35\;%PyCharm Community Edition%;C:\Users\Güçlü\AppData\Local\Programs\Microsoft VS Code\bin;C:\Users\Güçlü\AppData\Roaming\npm

Ancak sizin yeni kurduğunuz Python38 niye yok PATH içinde? Nereye kurdunuz? Kurulum esnasında PATH’e ekle dediniz mi?

ekledim

Nereye kurdunuz peki?