Merhabalar; bu konu, eskiden açtığım bir konumla bağlantılı ve sorunu daha iyi anlayabilmek için onu da okumanız faydalı olabilir.
Evet, o gün geldi ve aynı sorunla tekrar karşı karşıyayım. Eğer çözemezsem bir süre sonrasında Ubuntu’yu dördüncü kez dual boot etmiş olacağım :D
Neyse, soruna değineyim: Ubuntu’yu dual boot edişimden bir süre sonra Ubuntu artık erişilemez oluyor, Ubuntu’ya giremiyorum ve üç kere dual boot edip üç kere de aynı sorunla karşılaştım; artık dört kere karşılaşmış oluyorum
Tanımlaması bu kadar basit sanırım. Neyse ki zamanında bazı SS’ler aldım ve bu SS’lerin durumu daha idrak edilebilir hale getirebileceğini düşünüyorum.
Ubuntu’nun problemsiz ve olağan bir şekilde açılışı:
1
Kasamdan bilgisayarı başlatacak olan tuşa bastım ve boot menu gelene kadar kısa bir süre bekledikten sonra boot menuden Ubuntu’yu seçtim.
2
Ubuntu’yu seçtikten hemen sonra karşıma çıkan ekranı görüyorsunuz.
3
Biraz bekledikten sonra karşıma “Republic Of Gamers” logosu çıkıyor.
4
Biraz daha bekledikten sonra “Ubuntu” yazısı geliyor.
5
Biraz daha bekledikten sonra “Republic Of Gamers” logosuyla “Ubuntu” yazısının arasında bir “loading” ikonu beliriyor.
6
Birazcık daha bekledikten sonra Ubuntu açılıyor ve benden şifre istiyor. Sol üstteki kısım iyi görünmediği için internetten bulduğum başka bir SS ile aynı kısmı göstereceğim:
Yani o görünmeyen kısımda “authentication required” diyor ve şifre istiyor kısacası. Burası çok da önemli değil, Ubuntu her açıldığında burası gelir zaten.
Yaşadığım sorunla ilgili açılış:
1
Kasamdan bilgisayarı başlatacak olan tuşa bastım ve boot menu gelene kadar kısa bir süre bekledikten sonra boot menuden Ubuntu’yu seçtim.
2
Ne kadar beklersem bekleyeyim aynı ekranda kalıyorum.
Ancak ilginçtir, sanki ubuntu açılmış ve benden normal açılıştaki 6. sırada bulunan SS’te olduğu gibi şifre istiyormuş gibi davranıp aynı ekranda kör bir şekilde şifremi girince bu oluyor:
Yani cursor’um geliyor. Sonrasındaysa hiçbir şey olmuyor
Edit:
Kör bir şekilde tekrar şifremi girdim, cursor yine göründü. Fakat bu sefer terminali açıp bir şeyler yazmaya çalıştım ve yine kör bir şekilde terminalde tab basınca Ubuntu’nun sesi geliyor. Kör bir şekilde komut bile çalıştırabiliyorum fakat görüntü yok
Son olarak bunun ne zaman yaşandığına da değineyim: Browser’ımı ve Visual Studio Code’u kapattım ve biraz dinlenmek üzere bilgisayarı kapatıp bilgisayarın başından ayrıldıktan 1 saat sonra dönüp bilgisayarı açmamın ardından monitörün görüntüyü getirmeye yarayan butonunun (monitörün sağ altında bulunuyor, SS’lerde de gözlemleyebilirsiniz) pasif olduğunu fark edip bunu aktif hale getirdim ve görüntü geldiğinde sorunlu açılışın ikinci SS’indeki ekranla karşılaştım.
Sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ? Nasıl çözebilirim ?