FLASK-HTML-CSS ile kodladığım statik websitesiyle ilgili yardım

Merhaba herkese, FLASK HTML CSS kullanarak yazdığım tanıtım amaçlı web sitesinde ara ara bazı sayıların güncellenmesi gerekiyor, ancak ben database kullanmak istemiyorum. Çünkü güncellemeleri yapacak olan kişinin bilgisayar kullanma kapasitesi çok kısıtlı. Bu yüzden olabildiğince basit düzeyde bir çözüme ihtiyacım var. Her fikre, çözüm önerisine ve tavsiyeye açığım bunun haricinde database’in zorunlu olduğunu düşünüyorsanız yine fikirleriniz benim için çok değerli.

  • Bu benim ilk projem o yüzden önerilerinizi biraz daha anlayabileceğim şekilde yazarsanız da ekstra sevinirim. Teşekkürler!

txt, json veya xml dosyalarına yazabilirsiniz.

1 Beğeni

txt json xmlde aslında bir nevi database oluyor aslında. dataların tutulduğu bir db olması kullanıcının kapasitesiyle çok ilgisi yok bence. arayüzü yeterince düzgün planlayabilirsen db de tutman bir sorun olmayacaktır.

1 Beğeni

Arayüzü planlayabilirim, bahsettiğim şey fazladan program çalıştırıp karmakarışık database görüntüsünden kaçınmaktı… Bu üç dilden hangisini önerirsiniz ve bunların flask bağlantılarını nasıl kurabilirim acaba ? Teşekkür ederim yanıtlarınız için

Günceleme neye göre yapılıyor?

Güncellemeyi program yapmayacak mı? Kişilerin bilgisayar kullanma kapasitesinin konu ile alakası ne?

Şöyle açıklayayım, sitede bazı ürünler var(Bunlar card şeklinde ekli) site sahibi zaman içinde fiyatlarla oynamak istiyor.

Hayır güncellemeleri siteyi bitirip teslim ettiğim kişi yapacak.

Şu anda sabit olan fiyatlar nasıl saklanıyor?

Kişi database ile doğrudan mı yoksa uygulamanız aracılığı ile mi etkileşime girecek? Eğer uygulamanız aracılığı ile etkileşime girecekse database kullanmanın sakıncası ne?

Bunlar dil değil, dosya türü. Python ile üçünü de kullanabilirsiniz. Ben json kullanmanızı öneriyorum.

1 Beğeni

Şu anda yayında değil ve HTML dosyasında düz sayı olarak saklanıyor, zaten sayıların herhangi bir işlevi yok(sepet uygulaması, online alışveriş vs yok), sitede sadece bu ürünlerin fiyatları tanıtım amaçlı saklanıyor.

Herhangi bir sakıncası yok, sadece belli rakamlarda değişiklik yapacağımız için acaba kolay yolu veya daha basit bir sistemi var mıdır diye öğrenmeye çalışıyorum. Web konusunda yeniyim.

Peki siteyi yayına aldıktan sonra, buradan fiyat güncellemesini yapabilirim değil mi? Bir de tam ihtiyacım olan json kullanımı ile ilgili önerebileceğiniz bir kaynak var mı? İngilizce Türkçe yazılı veya video olması önemli değil. Teşekkür ederim

Evet, json dosyasının içeriği değiştiğinde ve web sayfası yenilendiğinde yeni fiyatları görebilirsiniz.

Bunu nasıl yapabileceğinizi gösteren bir kaynak yazıyorum şimdi. Çok uzun sürmeyeceğini tahmin ediyorum ancak dersler işi bozabilir. Yine de kesinlikle o kaynak hazır olacak.

1 Beğeni

veri yoğunluğun ne olacak ona göre tercih etmek lazım… json ile veri getirmen senin için uğraştırıcı olabilir sqlAlchemy var o destekliyor mu acaba bakmak lazım.

1 Beğeni

Hazır olduğunda incelemek isterim, kolay gelsin… Bana çok yardımcı oldun teşekkür ederim.

1 Beğeni

Veri yoğunluğu düşük aslında, 8 kategoride ortalama 15’er üründen 120 civarı ürünün fiyatları sadece, Fotoğraflar sabit kalacak zaten. Bir de belki 3-4 adet “slider(carousel) görseli” güncellenebilir zamanla.

Bunu nasıl öğrenebilirim…

120 rowsa json kullanabilirsin evet. SqlAlchemy bir framework. Migration data connection işlerinde epey yetenekli nette bir çok örneği var. ama sadece json için bu kadar data için sql alchemy bile çok gerekli değil bence. Basit bir json parser yaparak da halledebilirsin sanırım.

1 Beğeni

Teşekkür ederim, şu an araştırma yapmaya başlıyorum, bana çok yardımcı oldunuz sağolun tekrardan.

rica ederim kolay gelsin.

1 Beğeni

Kalıcı ve değişken verileri dosyalarda saklamanız lazım. Bir veritabanı sistemi kullanmak zorunda değilsiniz.

1 Beğeni

burda var bak mesela
flask json parser olarak aratabilrsin.
1 Beğeni

Teşekkür ederim… tam olarak bu dökümantasyonu okuyarak baslamayı düsünüyordum.