bi hesap makinesi kurdum fakat
elif islem == “!”:
print(“Sonuç:” " "+str(ilksayi!=ilksayi ))
ekliyorum sayıları ekrana yazınca örnek 18 ve 19 yazıyorum False veriyor ne yapmam gerek bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen? şimdiden çok teşekkürler
Python’da !=
factorial degil.
nasıl değil ki ne kullanıyorsunuz faktöriyel için?
bir de hani iki sayili bir işlem değil de tek bir sayinin faktöriyelinin kaç olduğunu öğrenmek istiyorum bu sefer daha çalıştırmadan hatayı koyuyor bir videoda izledim nasıl yapıldığını “!” kullanarak yapıyordu örnek veriyorum; print("Sonuç: " " " +str(ilksayi!) " " ) olarak kullanıyordu ve çalıştı bana aşırı saçma geldi yine de denedim ama çalışmadı direkt olarak yine hata verdi bunun için farklı bir yöntem kullanıyor veya biliyor musunuz acaba? Yardımcı olursanız sevinirim, öğrenmeye yeni başlıyorum.
bana gelmedi. çünkü yazdıklarını okumuş olmama rağmen ne yaptığınızı anlamadım.
foruma hoş geldiniz. şu bağlantıyı inceler misiniz.
Bu soru, cok basit bir arama tarafindan cevaplanabilecegi icin cevaplama geregi duymadim.
Dilin standart kutuphanesinde olan basit/temel fonksiyonlari bulabilme yetenegi, ilk programlama dili ogrenme surecinizin erken donem ciktilarindan biri olmali.
Yakin zamanda kendi faktoriyel fonksiyonunuzu yazmayi da denemek isteyebilirsiniz.
Biz izlemedik. O yuzden bir sey diyemeyecegiz.
For döngüsü kulanarak yapabilrisin factöryel hesaplamayı yada math modülü kulnarak
Aahahahha, bunu yeni gördüm ya…
Ah canım İstihza…
Sen ne kullanıyorsun? Söyle biz ona göre bir şeyler yaparız.
def faktoriyel(sayi):
sonuc = 1
for i in range(sayi):
sonuc *= i+1
return sonuc
Basit bir faktöriyel fonksiyonu yazabilirsin. Sorudaki kodun False vermesi doğru tabi. != not equal ile iki aynı sayıyı karşılaştırırsan False atar.
@ismailarilik hocam belki de bazı şeyleri standart hâline getirmeliyiz.
Kodları 3 virgül içine alamayan, en basic Google sorusuna burada yanıt arayan, iddia programları için veri çekmeye çalışanlarla devam edersek çok da bir yol alınamaz bence. 5 yıl önce ben burada Tkinter ile yapmaya çalıştığım en basic 10 problem için de konu açıyordum, bilmeyenlere 3 virgül olayını anlatıyordum ama bence devam etmemeli.
Discobot’a müdahale edebiliyorsak bu tarz şeyler için baştan yapalım, yapamayan kullanıcı sertifika alamasın ve sertifika aldığı zaman forumda konu oluşturabilir yorum atabilir hâle gelsin. Bence bunun için bir konu açmalı ve fikir toplamalısınız.
Zaten sabitlenmiş mesajda tüm bu sorunlarla alakalı cevaplar bulunsa da etkili olmadığı belli oluyor.
İlk göndericiler için bazı kısıtlamalar zaten var. Bunların ötesinde kısıtlamalar eklemek bana pek mantıklı gelmiyor. Yeni başlayan insanlar çok acemice sorular sorabiliyor ama onları forumdan soğutmamak da lazım.