Jnius modulünü yüklerken JRE_HOME hatası

ilk başta JDK_HOME hatası veriyordu nasıl yaptığımı bilmiyorum ama hallettim şimdide JRE_HOME hatası veriyor ortam değişkenlerine JRE_HOME ’ u ekledim bir şey değişmedi nasıl eklediğimi altaki resimde gösterdim.

başka nasıl JRE_HOME yolunu(path), konumunu tanıtmam lazım ?

Bir de şöyle deneyin:

pip install pyjnius

aynısı oluyor zaten python 2 yok bilgisayarda

Python2 yoksa ister pip yazın ister pip3 değişen bir şey olmaz. Ben jnius yerine pyjnius yazın demek istemiştim.

anladım. Aynı hatayı verdi

Cython yüklü mü peki?

evet yükledim hata almadım import ediyorum sorun yok

Normalde ortam değişkenlerinde bir değişiklik yapmanıza gerek yok. JDK paketinin kurulu olması yeterli. Yani daha önce ben böyle bir değişiklik yapmadan kurmuştum. Aşağıdaki sayfaya bakarsanız, pyjnius’un ihtiyaç duyduğu şeyin cython olduğu yazıyor.

https://pyjnius.readthedocs.io/en/latest/installation.html#installation-for-windows

bende pyjnius 'un kendi sitesine baktım path(yol) 'ı ayarlayın ve kontrol edin yazıyordu araştırdım böyle bir çözüm buldum ama olmadı.

ayrıca jdk ve jre 'yi yükleyin diyordu yükledim

python bu şekilde yerini biliyor ama jnius 'u yüklerken komut satırı hata veriyor

Aşağıda yazan yazıya göre bir tane ortam değişkenlerindeki bir tane de sistem değişkenlerindeki PATH’te JDK’nın yollarını tanıtmanız lazım. Ayrıca bir tane JDK_HOME için yeni bir değişken tanımlamanız gerekiyor.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi sistem değişkenleri içinde de bir tane PATH isimli bir değişken var. Aynı şekilde kullanıcı değişkenlerinde de bir tane PATH isimli bir değişken var. Siz bu her ikisine de tarif edildiği gibi eklediniz mi?

Ads%C4%B1z

Gerçi hem kullanıcı hem de sistem değişkenleri Ortam Değişkenlerinin altında bulunuyor. Alıntıladığım yazıda ADD to Environment Variables dediği kısım kullanıcı değişkenleri mi oluyor emin değilim.

Ayrıca eğer dökümandaki C++ derleyicisini indirdiyseniz, o Python2.7 için olsa gerek.

image
dediğin gibi resimde gözüken yerlerse var en üste ilk paylaştığım resimdede JDK_HOME değişkenini görebilirsin tanımlanmış zaten ama hata JDK_HOME değilki JRE_HOME hatası alıyorum aslında jre 'yi yüklemesem bile oluyormuş bu hata neden anlamadım

Şimdi şöyle bir durum var:

Pyjnius’u indirip setup.py’nin içine baktığımızda 113. ve 121. satırlar arasında şöyle bir kodla karşılaşıyoruz:

jre_home = None
    if exists(join(jdk_home, 'jre')):
        jre_home = join(jdk_home, 'jre')
    if not jre_home:
        jre_home = subprocess.Popen(
            'readlink -f `which java` | sed "s:bin/java::"',
            shell=True, stdout=subprocess.PIPE).communicate()[0].strip()
    if not jre_home:
        raise Exception('Unable to determine JRE_HOME')

Buradaki kodlara göre şöyle bir şey yapılmış: “jre” ifadesi jdk_home ile birleştirilmiş. Yani diyelim aşağıdaki kodu çalıştırdığımızda:

import os
print(os.environ.get("JDK_HOME"))

aldığımız çıktı aşağıdaki ise:

C:\Program Files\Java\jdk-10.0.1

jre’yi de bu dizinin içine atmamız gerekiyor. Üstelik onun ismi diyelim jre-10.0.1 ise biz onu jre olacak şekilde değiştirmeliyiz. Çünkü yukarıdaki setup.py’nin içindeki kodlar JRE_HOME’u C:\Program Files\Java\jdk-10.0.1\jre\ dizininin içinde arıyor. Ortam değişkenlerini de buna göre tekrar yazmak lazım.

Bu yukarıda bahsettiğim değişiklikleri yaptıktan sonra yine denedim, JRE_HOME hatası vermedi. Ancak başka bir hata verdi o hata da Microsoft Visual C++ 14.0 sürümünün kurulu olmamasından kaynaklanıyor. Onu da indirmemiştim. İndirip tekrar denerim.

1 Beğeni

aynen öyle demekki şu ana kadar yapmamız gereken jdk ve jre ’ yi kurup ortam değişkenlerinde JDK_HOME ’ un konumunu ayarlayıp jre dosyasınıda sürümünü silerek sadece " jre " yazıp jdk dosyasına bırakacaz.Ayrıca cython 'u yükleyecez.

not: Bu arada bende de Microsoft Visual C++ 14.0 hatası verdi :smiley:

Birde sen demiştin ben bunları yapmadan jnius 'u yükledim bunlar yenimi şart koşulmuş acaba?

Yok yanılmışım, dosyaları indirdiğim halde Windows’a kurmamışım, öylece bekliyorlarmış.

jnius 'un kendi sitesinde mv c++ compiler python 2.7 yazıyor python3 kullanacağım için sorun çıkarır mı?

Bence çıkarabilir siz Microsoft Visual C++ 14.0 derleyicisini indirin.

1 Beğeni

Bu arada yanlış anlamazsanız bir tavsiye vermek istiyorum. Linux’u bir deneyin isterseniz. Bence programlama söz konusu olduğunda Windows’tan daha kullanışlı bir işletim sistemi.

1 Beğeni