My tkinter app doesn’t open a window, no errors shown (Tkinter uygulamam bir pencere açmıyor, hiçbir hata gösterilmiyor)

Merhaba, aşağıdaki sorunu yaşıyorum:

Dosya yapısı:
C:\Python_projeler\

• bear_widget.py
  • main.py

Yaptığım:

• CMD / PowerShell / VSCode terminalde python main.py çalıştırıyorum.
  • Terminalde main.py çalışıyor... gibi print() çıktısını görüyorum fakat Tkinter penceresi açılmıyor.
  • python -m tkinter çalıştırdığımda test penceresi geliyor (Tcl/Tk 8.6.xx).
  • Python sürümüm: 3.13.5
  • Denediklerim: VSCode interpreter seçimi, dosyaları başka klasöre taşıma, .bat ile çalıştırma, input() ekleyip bekleme vb.

def main():
root = tk.Tk()
app = BearApp(root)
root.mainloop()

if name == “main”:
main()

Sorun ne olabilir, nereden bakmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

import tkinter as tk
ekleyin.

Yanlis dosyayi calistiriyorsunuz. Kodda boyle bir print cagrisi yok.

yanıtınız için teşekkür ederim. sorunu buldum ve çözdüm vscode kullanıyorum, normalde hata vermesi gereken yerde hata vermemiş, o yüzden uğraştırdı beni, yazım hatası olduğunu farkettiğim de kendime çok kızdım. sorunum çözüldü yardımın için teşekkür ederim.

yanıtınız için teşekkür ederim. sorunu buldum ve çözdüm vscode kullanıyorum, normalde hata vermesi gereken yerde hata vermemiş, o yüzden uğraştırdı beni, yazım hatası olduğunu farkettiğim de kendime çok kızdım. Yardımın için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Sorunun çözümünü bulmanıza sevindim. Çünkü verdiğiniz bilgilerle biz sorunun ne olduğunu dahi anlamadık. “Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar” başlığına uygun şekilde sorarsanız daha rahat anlaşabiliriz.