Nasıl bu kadar geliştiniz?

"[][][][[][[][][][][][]"böyle tabi tırnak yok

small basici galiba sadece ben kulandım

hayır bende öğrenmiştim okul gereği
tuhaf bir dil :smiley:

aynen ya small basic nedir.ben bir ara çok kullanıyordum çünkü small basici gerçek bir dil sanıyordum

ben : pythona ilk başladığımda print(‘hello world’) yazardım şimdi requests biliyorum çok ilerledim.

aib :

ben : arkadaşlar ben kodlamayı bırakıyorum. mimar olacam ben mimar mimar

ne? zaten gerçek bir dil.

nasıl yani???

small basic de bir programlama dili. hatta gücünden dolayı diyorsanız arayüz bile yapabilirsiniz.

neyse boş verin artık small basici değişik bir dil oda

yahu biz daha bir dil bilmiyoruz @aib adını anmak istemiyor dillerin hangi diller acaba

java javascriprt arduino nun dili

ne demek istediğini tam anlayamadım.

Eskiden internette yardım bulmak da çok kolay değildi, hele yabanci dil yokken, üf, felaket. Şimdi iyi ki Yazbel felan var, Allah bütün sunucuları korusun.

Bu arada fikrimi belirtmek isterim. İyi bir programcının, elbette yabancı dile ihtiyacı var. Ama bir dost tavsiyesi iletmek istiyorum, iyi bir programcının bence her şeyden önce matematiği ve istatistiği iyi olması gerekiyor. Matematiği sevmesi ve mümkünse matematik ile yaşaması gerekiyor. Aklınızda olsun.

1 Beğeni

ben matematikten nefret ediyorum ne olacak şimdi yazılımcı olamayacak mıyım

Ben matematiği seviyorum ama yapamıyorum. Fakat bence matematiğin yazılımdaki yeri algoritmadır. Matematiği yapamayan birisi algoritmada iyiyse bence bu da yeterli. Ne düşünüyorsunuz?

1 Beğeni

bence de haklısınız (karakter)

Yazılımcı olamazsın demedim. Bugün dünyada pek çok şey olmak çok zor değil. Hemen her bilim alanında pek çok önemli seviyede bilgiye ulaşabiliyorsun. Ama kastettiğim iyi bir programcı, işini iyi yapan, iyi bilen. Netice olarak doğanın dili matematiktir. Ve aslında, bizim algoritma olarak bildiğimiz şey, doğadaki olayların matematiksel ifadeli sıralamalarıdır. Gerisi sadece süslü kelimelerdir. Doğanın dili matematiktir ve onun hareket eden her yasası, belli bir sıraya göre(bu sıradan kastım planlı bir sıra değil, sadece olma eylemi açısından söylüyorum) işleyen fonksiyonlardır. “Şüphesiz, o gün ilk taşı matematikçiler atacak.” yapcak bir şey yok arkadaşlar.