Node.Js memory leak

bir otomasyon sistemi yaptık (puppeteer = require(‘playwright’)) sorunsuz çalışıyor fakat memort leak var 5-6 saatte bir kapatıp açmak gerekiyor yoksa kendisi kapatıyor nasıl bir yol izliyebilirim şimiden teşekkürler

kodu görebilir miyiz ? muhtemelen objeleri doğru bir şekilde destroy etmiyosunuzdur.

canlı olarak göstersem hocam nasıl yaparız

Bariz bir hata yoksa (GC’li dillerde zor oldugu icin bakmadim) kod da yetmez malesef, sorunu gormemiz lazim. (Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar #7) Bu noktada canli olarak gosterme fikri fena olmayabilir. (Video da cekilebilir.)

Memory leak oldugunun nasil anlasildigini, 5-6 saatte bir kapatip acilmazsa ne oldugundan bahsetmek de iyi olabilir.

Programi herhangi bir memory profiler altinda calistirip (kullanimin hakkaten yukseldigini gordukten sonra) hangi objelerin leak edildigine bakilabilir. Sahsen Node.js icin ne profiler var onu da bilmiyorum ama buraya yazan insanlarin cogu boyle bir aletin varligini bilmiyor ve dahi “nasıl bir yol izliyebilirim” diye soruldugu icin bahsetme geregi duydum.

“Programi herhangi bir memory profiler altinda calistirip (kullanimin hakkaten yukseldigini gordukten sonra) hangi objelerin leak edildigine bakilabilir. Sahsen Node.js icin ne profiler var onu da bilmiyorum ama buraya yazan insanlarin cogu boyle bir aletin varligini bilmiyor ve dahi “nasıl bir yol izliyebilirim” diye soruldugu icin bahsetme geregi duydum.”

bu işleme ne ad veriliyor hocam bana 1-2 keywords verin devamını ben getireyim değerli yanıtınız için teşekkürler

Memory profiler kullanimi veya memory’i profile etmek deniyor.

Bir defa bu kod yanlış yazılmış gibi .

Bunu çalıştırırsan 7 saniye sonra 6 kere en dıştaki aynı anda çalşır
sonra bunların içindekiler 1 saniye sonra 6 tane 1 saniyelik çalışır, 2 saniye sonra 6 tane 2 saniyelik çalışır aynı anda

Settimeout birbirinin bitmesini beklemez asenkrondur.

Belki bu settimeout rları bir değişkene atıp bittiğinde clearTimeout ile boşaltabilirsin onlar eksik olmuş