Okulun yazılımdaki yeri hakkında ne düşünüyorsunuz?

ben de öğrenmek istiyom böle şeyleri tabii edep çerçeveleri içinde ama nasl öğrenrm bilmyom python bilyom bana bi yol gösterr msn?

Eğer ileride siber güvenlik uzmanı olmayacaksanız ve bu alanda bir şirket kurmayacak,veya şirket içerisinde yer almayacaksanız bu tarz şeyleri yapmamanızı öneriyorum.Bu işin edep,ahlak ile alakası yok.İstediğiniz kişinin kamerasına erişebilecek,siteye saldırı düzenleyecekseniz (kötü amaçlı) zaten edep ve ahlak yok sayılmış demektir.

Yol önerisine gelirsek,Python ile yapılmış büyük uygulamalara bakmanızı öneririm.Python yerine C tavsiyemdir.Hatta C# bile öğrenebilirsiniz.Tamamen istediğiniz alana bağlı.Seçtiğiniz alanı,istediğiniz kariyeri özelden atabilirseniz yol gösterebilirim.

yazılımcı olacak olmam buna bir sebep değilmidir.
Hatta udemy de bende atıl’ın kursu var bi kere üstten üstten ne var ne yok dye bakmıştım
nasıl bir iş olduğunu görünce de istemsizce bıraktm ama hackerone da gördüklerm ve kendi sitemi tarattığımda 3/10 güvenlik düzeyi beni biraz tedirgin etti. kodla yapılan saldırılarıysa dediklerine göre farklı bakış açıları felan gerektiryo ben de python u zaten eğlencesine öğrenyom yani bu da zamanımdan birazıyla daha eğlenmeme sağlar bu gene önemli değil de tam yani gerekir ama site hackleme çok önemli. uf makale yazar gibi yazdım ne çok yazdım hatta bunu yazarken bile daha çok yazıyorum.ğdlasp

1 Beğeni

Atıl samancıoğlu hocanın kurslarını ben de gördüm. Kurs güzel, bir çok konuya değinmişti. Ancak kurstan bir beklentiniz olmasın, ne yapabileceğiniz size kalmış. Açık bulmak, exploit yazmak kurs almakla olmuyor. Ha exploit yazmayacaksanız, o zaman sürekli başkalarının yazdığı exploitleri ve programları beklemek zorunda kalacaksınız.

Siber güvenlik konusunda tedbirli olmak için kurs güzel, ama uygulamada neredeyse hiç etkisi yok. Çünkü çok hızlı değişiyor her şey. Ayrıca hacking için aklınıza sadece web siteleri gelmesin. İnternete erişimi olan her cihaz güvenlik açığı içerebilir ve hacklenebilir.

Bu arkadaşımız sürekli PHP exploit üzerine çalışıyor mesela. Çoğu da yeni açıklar oluyor. Ve kurslarda malesef bunun eğitimini almak zor

1 Beğeni

merhaba ne kadar zaman geçti bilmiyorum. Ve sorunuza cevap olmayabilir ama ben okulu pek takmıyorum çünkü inanın solunum sistemi veya noktalama işaretleri hiç bir zaman yazılımda bir işe yaramayacak. ayrıca artık programlama dilleri ile ilgili kitap yazanlar genellikle inşaat mühendisliğinden oradan buradan bu işlere başlayıp sonra çok iyi birer yazılımcı olmuş insanlar. ayrıca artık okulu çok önemsemiyorum onun yerine yazılıma daha çok ilgi gösteriyorum. Mesela bill gates daha çok küçük yaşta bile okuldan kaçıp bilgisayar programlıyordu. Ve bunları yapa yapa 18 yaşına geldiğinde amerikanın çok büyük bir elektrik şirketine 100.000$lık yazılım yaptı. ve size bir şey soracağım : sizce bill gates bilgisayar programlamak yerine ders çalışmayı tercih etseydi sizce bu denli başarılı olabilir miydi? belki ama o da gerçekten çok çalışırsa… yani anlayacağınız okula önem vermek kumar oynamak gibidir bence. çünkü bir sınava girersiniz kazanırsanız zengin olursunuz kazanamazsanız… boş verin. ama eğer siz web geliştirme, android ve windows, mac os ve ios programlamayı öğrenirseniz ve bir kaç proje yaparsanız para kazanabilirsiniz hatta zengin olabilirsiniz. neyse görüşürüz iyi günler

Dıııt, yanlış :bangbang: Maalesef size bir A4 verilip bir şey (özgeçmiş falan) doldurmanız istenirse buna cevap vermeniz lazım. İlkokul öğretmenimin neden A4’lerden defter yapıp o yaşta bizi bunlara hazırladığını şimdi anlayabildim.

Ayrıca solunum sistemi falan hayat kurtarmanız gereken bir trafik kazasında işe yarayacak en küçük bilgi.

Umarım LGS’de 430 alınca milyon lira verirler.

Başkalarının hayatını değiştirebilirsiniz şu an, meselenin ciddiliğinin farkında mısınız? Gerçekten boş vermeli miyiz? Nasıl diplomasız ilk işimize gireceğiz? Ankara/Siteler’deki ahşap kesme atölyesine mi gidecek herkes?

Keşke buraya yazdığım taslağı silmeseydim.

3 Beğeni

ben oraya kendi düşüncelerimi yazdım size bunu yapın demedim

Üniversite 3 teyim ve Tr nin en iyi okullarından birindeyim. Sorularına cevap vermek istiyorum çünkü istediğin sektörde çevremde çalışanlar çok sayıda.

1. Evet öğrenirken ben bunu ne yapiyim diye sorguluyor olabilirsin…Ama bu işin bir algoritması mantığı var bunları anlaman için bu tabanı oturtman gerekiyor. Bahsettiğin matematik konuları senin düşünme şeklini geliştirecek. Şu an farketmiyor olabilirsin. Asla sadece iki kod yazdım ben iyi yerlere gelebilirim diye düşünme … Dünyada hem harika eğitimler almış hem de çocukluktan kod yazmaya başlamış insanlar gelmeye başladı.

2. Maalesef o iş öyle olmuyor. Ama üniversite seni iş hayatına daha iyi hazırlayim derdinde değildir. Bu şekilde bahsettiğin örneklerin yıllarını düşünmelisin. O insanlar biz şu an için bunu tavsiye etmiyoruz diyor. Sen bir yere girip çalışmak istediğin zaman o elinde tuttuğun şey çok kıymetli oluyor. Ama sana sadece ad olsun diye git oku demiyorum. Üniversite demek artık o lise zamanında kurulan formül ezberle kuyusu değildir; üniversite demek araştırmayı, network kurmayı, insanlarla iletişimini geliştirebilme gibi gibi seni hayatta bir yere getirecek ana yeteneklerini kazanabileceğin ortamdır. Öyle girişim kurma fikrin varsa üniversitelerin kuluçka ortamları var. Ama bir lise mezunu isen öncelik senin olmaz. Çünkü diğer taraftan her ikisini başarmış olan var. Tekrar söylüyorum Türkiye bazlı düşünme.

3. Devam et. Ama diğer tarafı bırakıp sadece buraya odaklanma.

Editine soru: Güzel kardeşim kimi gördün kaç kişi gördün?

2 Beğeni

Bana Türkiye’den örnekler ver. O tarz örnekleri yabancılardan çok görüyoruz zaten.
Türkiye’de öyle değil işte.

1 Beğeni

:confused: Yukarida acikladim. Her sey yazilim degil.

Hayat sadece yazılım değil. Her şeyi öğrenmen, bilmen lazım. Her şeyi görmen lazim. Edebiyat da gerek, fizik de gerek, kimya da gerek. Hayata karşı bakış açın değişir. Illa yazılımda kullanmana gerek yok, çünkü bu hayatta her şey yazılım değil.

2 Beğeni

Bill Gates hakkında bir bilgi bırakalım. Bill Gates Harvard Üniversitesi 'nde okuyordu. Bu üniversiteyi kazanmak için deli gibi ders çalışman gerekiyor. Sabah kalktığın andan akşam uyuyana kadar ve günlerce. Sonu gelmek bilmeyen bir çalışmadan bahsediyorum. Ayrıca senin beğenmediğin solunum sisteminin birkaç kat ayrıntılı hâline. Bu ayrıntılı hâl büyük resmin içinde bir nokta gibi kalıyor.

Bir başka bakış Bill Gates bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandığında sene 1973. Daha internet yok ortalıkta. Yani ne yapsa zengin olacaktı o adam. Senin programlama öğrendiğin zamana bakalım: Sadece bu forumda kayıtlı 2 bin kişi var. İstersen ağzınla kuş tut, Bill Gates olamazsın.

Bu arada yukarıda o videoları nasıl izlemeniz gerektiğini anlatmıştım. O videolar sadece sizi mutlu etmek için yapılıyor. Adamların ne kadar çok çalıştığını 10 dakika görseniz koşa koşa solunum sistemi çalışırsınız. (Keşke o solunum sistemi de ağladığın kadar zor olsa)

5 Beğeni

Okul ve eğitmen ne kadar iyi olursa olsun, önemli olan kişinin kendisi olduğunu düşünüyorum. Size verilenleri kullanabilmeniz, geliştirebilmeniz ve değiştirebilmeniz önemlidir. Aynı şekilde eğitim konusunda size çok az bilgi veren okulda okurken yine kişinin kendisi önemlidir. Asla kendisine verilenler ile yetinmemeli daima fazlasına ulaşmak için vakit ayırmalı ve çaba göstermelidir.

2 Beğeni

@hackaxx Ankara Maarif Kongresi’ni biliyor musun?

1 Beğeni

Arkadaşlar,

konu hakkında uzun uzun tartışmalar olmuş hepsini okuyamadım ancak sanırım şu an pek çoğunuzdan tecrübeli olarak bir kaç cümle de ben ekleyeyim.

Ben 1985 yılında Orta3 (bugünkü 8nci sınıfta) okulumuzda konulan bilgisayar programlama dersi ile ilk kez klavyeye dokundum. Ve BASIC programlama dili ile. Öğrendiklerimiz kısıtlı idi ama bilgisayara ufak da olsa bir şeyler yaptırmak keyifli hatta büyüleyici idi. Bu arada bahsedilen bilgisayarlar PC bile değildi. O dönem çoğu arkadaşım evinde Comodore 64 ve Comodore Amiga 500 ile oyun oynuyordu.

Üniversite sınavında ilk tercihlerim Bilgisayar Mühendisliği idi ama 6ncı tercihim İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümünü kazandım. O zaman tek özel üniversite Ankara’da Bilkent idi. Ve bölümüm uygulamalı değil teorik matematikti yani günlük hayatla bağı olmayan bilgiler. Fakültede Pascal eğitimi ile ilk kez PC başına geçtim.

Okulda Lineer Cebir de aldık, Topoloji de, Cebir de., Olasılık ve İstatistik de.

Daha fazla uzatmak istemiyorum. Matematik Bölümü bir meslek değil bir kültür veriyordu mezununa. Çoğu arkadaşım öğretmenliği seçti ben ve bir kaç kişi yazılımı…

Okulda öğrendiklerimin işime yarayacağını yıllar sonra tecrübelerimle anladım.

İstisnai durumlar harici üniversite diploması almak yetmediği gibi master ve doktora gerekiyor bugün iş bulabilmek için. Master ve doktora yoksa size teklif edilen ücret çok yerde nerdeyse asgari ücret gibi.
Bir diğer olasılık torpil ile iş bulabilirsin.

Yani liseyi bitireyim yazılımdan para kazanayım demek için yetenekten ziyade çok fazla emek gerektiriyor.

Kopya ile sınıf geçmek, birini yerine sınava sokmak bunlar kesinlikle çözüm değil olamaz da… Bu arada üniversitede hangi bölümde mezun olursan ol bu yazılımda ilerlemene engel değil :slight_smile:

Aykut Taşdelen[https://www.dr.com.tr/Yazar/aykut-tasdelen/s=263214] benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Aynı fakülteden mezunuz ve C ve Sistem Programcıları Derneği eğitimlerinde birlikteydik.

2 Beğeni