Pygame nasıl kurulur?

Ben tesekkur ederim.Bu arada bir yanlısı gidermek isterim.

Burada setup.py adlı bir dosya olmalı.Gorebilirsiniz.

Ben https://pypi.org/project/Pygame/ linkinden resimdeki bağlantıyı indirdim ve bu sıkıştırılmamıştı.


dediğim gibi arama motorunda bazen sıralamalar değiştiği için yanlış siteye girmiş olmalıyım :grinning:

Once cevap versem mi,vermesem mi diye dusundum.Sonra cevaplama gereksinimi duydum.

Dogru siteye girmissin ve dogru seyi indirmissin.Eger onu masaustune tasıyıp uzerine cift tıklarsanız bir pencere acılır,oradaki seceneklerden dizine çıkart a tıklarsın ve icindeki dosyayı cıkarır.Yeni olusan klasoru inceleyebilirsin😊İyi gunler dilerim.Kimsenin benden dolayı yanlıs bilgi ogrenmesini istemem.

Siz kurulumu yapmışsınız ama arayüzü olan bir oyun motoru isterseniz python için blender game engine var. Bu oyun motoru bir modelleme programı içine yazılmış durumda.

1 Beğeni

sizin önerdiğini oyun motorunu indirdim ancak kurduğumda önüme çok karmaşık bir ekran çıktı. O yüzden internette bir eğitim seti aradım ancak bulamadım. sizin biliğiniz bir eğitim seti var mı?

O karışık ekran normal bir durum :grinning:. Diğer modelleme programlarına göre ultra karmaşık gözüküyor. Ancak öğrendikçe basitleşiyor.
http://www.youtube.com/playlist?list=PLvLMFRixKogbQAChSabiSThI_oBv70rcE
Üstteki youtube de Türkçe video serisi. Alttaki de oyun motoruyla ilgili daha önce yazdığım yazı.

Ben oyun motorunu daha önce kullanmadım ama modelleme programı olarak blender ı kullandım.

terminali nasıl açabilirim ?

Erdem bey merhaba. Oyun motoru seçiminiz ile ilgili konuşacağım. Bildiğiniz tek yazılım dili Python ise pygame’i seçebilirsiniz. Ancak pygame hakkında birkaç şey söylemek istiyorum.

  • Birincisi ortaya çok güzel oyunlar çıkaramayacak olmanızdır. Buna da iki sebep sayacağım. Pygame görece optimize edilmiş bir kütüphane olsa da python dili C,C++ gibi derlenen dillere kıyasla yavaştır. Oyununuz çok fazla işlem içerdiğinde veya çok fazla sprite içerdiğinde bu performans düşüşüne sebeb olacaktır. Pygame kütüphanesini oyun tasarlamak yerine oyun oluşturma algoritmanızı geliştirme amacı ile kullanmazı öneririm.

  • İkincisi de pygame kütüphanesinin bence kötü bir kütüphane olmasıdır. Tabii bu ‘kötü’ kelimesinin neye göre olduğunu sorabilirisiniz. Dediğim gibi pygame’i gerçekten oyun yapmak amacı ile kullanırsanız zorlanırsınız. Ancak nasıl oyun yapılacağını öğrenmek için kullanırsanız buna bir şey diyemem. Faydası da olur. Bu kötü kelimesini tabii ki de bazı sebelere dayanarak söyledim.

    1. Pygame sadece 2 boyutlu oyunları desteklemektedir.
    2. Pygame kendi fizik motoruna sahip olmadığı için oyununuzda fiziğe ve özellikle collision işlemlerine önemli yer ayıracaksanız çok zorlanırsınız (Pygame kendi çarpışma fonksiyonlarına sahiptir ancak bunlar bize sadece iki nesnenin çarpışıp çarpışmadığını söylemektedir). Çünkü algoritmayı büyük ihtimalle kendiniz yazmanız gerekecek. Bunun için matematik ve geometri hakkında yeterli bilginiz olmalı.
    3. Pygame kütüphanesi kamera sistemi gibi en basit oyun motoru özelliklerini içermemektedir. Bunları kendiniz oluşturmanız gerekir. Dediğim gibi pygame modülünü oyun yapmak için kullanmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Ancak nasıl oyun yapacağını öğrenmenize büyük katkısı olabilir çünkü neredeyse her şeyi kendiniz yapmanız gerekecek.
    4. Pygame’in sprite transform sistemi oldukça kötüdür. Görüntüleri döndürürken ve yeniden boyutlandırırken kullandığı piksel odaklı algoritma kötü görüntüler ile sonuçlanmaktadır. Aynı sistem, arayüz oluştururken yazıların da kötü gözükmesine sebep olmaktadır.

Şimdi Blender ile ilgili konuşacak olursam, Blender aslında bir oyun motoru değil render programıdır. Tabii bu Blender ile oyun tasarlayamayacağınız anlamına gelmez ancak bir aleti asıl amacı dışında kullanmanız size büyük fayda sağlamaz. Ayrıca Blender programı gerçekten büyük bir program olduğu için düzgün bir şekilde kullanmaya başlamadan önce uzun bir öğrenim döneminden geçmeniz gerekebilir. Seçiminizi bunları dikkate alarak yapmanız iyi olacaktır.

Eğer gerçekten bir oyun tasarlamak istiyorsanız başlangıç olarak Unity Game Engine öneririm. Tabii bunun için de C# dilini ve Unity kütüphanesi ile Unity Editörünü öğrenmenizi gerekecek.

@Cihat_Altiparmak Kardeşim eline emeğine sağlık çok yardımcı oldun adamsın <3 :slight_smile:

benimkini indirirken altta WARNING uyarısı gösterdi . Bunun sebebi ne olabilir?

Warning uyarısında ne yazıyordu?

@reo hangi editörü kullanıyorsun?

Ubuntu kullanıyorsa CTRL-T

windows ise “cmd” diye arama çubuğunda arat

teşekkürler ama ben konuyu hallettim.

Mrehaba, bu kodların aynısını pyinstaller için de yapsam sorun olur mu çünkü tar.gz şeklinde indirdim, yani o şekilde indi. attığın linkten pyinstaller için de var ise atabilir misin?

Pyinstaller in pypi sayfasına git, files bölümünde dosyalar mevcut.

peki ama , şuan cmd de yazılar sonsuza kadar ilerliyor, yükleniyor mu yoksa hatamı?

Yükleniyor. Bu normal.

peki çok sağolun hepiniz çok yardım ettiniz.

1 Beğeni