Python İle tam zamanlı Kayıt ve giriş programı

thinter olarak böyle kayıt olucaksın isim soyisim vesaire ile sonra onu bi data da tutacak ve sen giriş yaptığında o data dan alıp doğru ise girecek yazabilen varsa yardımcı olsun

Buradaki kodları incelerseniz tkinter’de Entry ve Button'ların nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Data tutma işleminde ise sqlite3 iş görür.

Madem Python biliyorsunuz, neden projenizi bize yaptırma gereği duyuyorsunuz ?
Amacınızı gerçekleştirebilmeniz için tkinter modülünü “öğrenmiş” olmanız ve dosyalarla işlemler yapabilmeyi “öğrenmiş” olmanız gerekiyor sadece. Bunları öğrenmeden burada size kod atmamızı isterseniz, biz kod atsak da siz bir şey anlamayacaksınız. Bu yüzden forum kullanıcılarının da zamanını boşa harcamış olacaksınız ve kendiniz de herhangi bir şey kazanamayacaksınız.

tkinter modülünü öğrenmiş olmanıza rağmen ve dosyalarla nasıl işlem yapabileceğinizi öğrenmiş olmanıza rağmen yapamamışsanız, sorun yaşadığınız yeri bize bildiriniz ki sorununuz düzelsin ve bir daha aynı sorunla karşılaşmayasınız. Bu sayede aynı hatayı bir daha yapmamış olacaksınız ve kendinizi geliştirmiş olacaksınız. Fakat siz bizden direkt kod istiyorsunuz.
Yaptığınız sizce ne kadar doğru bir şeydir ?
Yazdıklarım agresif tavır olarak algılanmışsa, sizi kıracak sözler etmişsem yanlış anlamamanızı rica edeceğim. Amacım sadece sizi gerçek manada bir şeyler öğrenmeye itebilmektir.
Çünkü emin olun bu şekilde kendinizi asla geliştiremeyeceksiniz.


Son olarak da eklemek isterim.
Herhangi bir dili “bildiğinizi” söylemek bence yanlış bir ifadedir.
Doğrusu “öğrendim” demektir fikrimce. Çünkü bildiğinizi söylediğiniz zaman dil hakkında a’dan z’ye bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Halbuki yazılım dünyası sürekli yenilenen ve değişen bir dünya.
Her şeyi nasıl bilebilirsiniz ki öyle değil mi ? Bugün Python programlama dilinde elif olarak geçen deyimin yarın bir gün else if olarak geçebilme ihtimali varken her şeyi a’dan z’ye nasıl bilebilirsiniz öyle değil mi ?
Fakat “öğrendim” dediğiniz zaman dilin mantığını kavradığınızı ifade etmiş olursunuz ve eğer fikrinizin olmadığı bir konuda ufak bir araştırma yapıp araştırmanız sonucunda edindiğiniz bilgiyi uygulamayı biliyorsanız bu ifadeniz doğru olur…

3 Beğeni

bir de tkinter yerine PyQt5 kullan derim yani bir kaç gününü ver öğren sonra projeni PyQt5 ile yap

mantıklı geldi düşünceniz

bence yanılıyorsunuz bilen biri zaten bütün yeniliklerden haberdar olup ona göre haraket eden kişidir ben sadece burda fikir almak amacıyla bu konuyu yazdım

Öyle demişsiniz ama en azından “Ben az da olsa şöyle bir kod yazdım siz de şu koda şunu ekleyiverin” deseniz bile daha çok yardım alırsınız.

Yeniliklere gelince, ne zamandır txt dosyası ile veri tutuyorsunuz? Alın işte, @Wormer_King (etiket için özür) yazmış : sqlite3 kullanın. Metin dosyalarından daha yenilikçi. Bir de, Tkinter ne zamandır “yenilik” sayılabilecek değişiklik yaşadı ki?

2 Beğeni

Bu konu tartışılır. Fakat konumuz bu değil. Konumuz forumu yanlış kullanışınız.


Hem fikir almak amacıyla yazdığınızı söylüyorsunuz hem de

diyorsunuz :smiley:
“… istiyorum yazabilen yardımcı olsun” diyerek fikir almaya çalıştığınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Düpedüz bizden istediğiniz şeyi yapacak kodları istiyorsunuz.
Söylediğim gibi, bu tutumunuzdan vazgeçmelisiniz.

1 Beğeni

evet hala yerinde sayıyor exeye doğru düzgün çevirilemiyor ve bence yakında ölecek. şuanlık sadece eğitim için kullanılıyor.

bakın bu forum bir yazılım destek ve yardım forumudur burada yazdığı bir programda bilmediği, anlamadığı bir hata alanlar hatayı yazar yardımcı olunur veya yapılmak istenen bir şey algoritma bilinmediği için yazılamazsa buradan yardım istenir algoritma alınır ve yazılır. ama burada asla sen program şunu şunu şunu yapsın yazın şu programı demekle kimse sana bir şey yazmaz yazsa zaten program senin olmaz çünkü senin o programa harcadığın emek o programı yazanın emeği karşısında devede kulak kalır. ama galiba foruma yeni gelmişsin, bu nedenle bu konuya cevap yazan herkesin sana anlayış göstermesi lazım. sonuçta yeni geldin düzeni bilmiyor olabilirsin

bence de öğrendim veya kullanıyorum demek daha doğru olur ben de zaten bunu fark ettiğimden beri ben de kullanıyorum kelimesini tercih ediyorum.