Yanlış yazmışım kusura bakmayın. Uzantısı yerine dosya yolu yazacaktım. Yani sh_setup’ı dosya yolu ile ekledim ancak o zaman da sh_setup’ın içindeki alt komutları tanımıyor, aynı hatayı veriyor.
Sanırım çözüm olarak bu komutların ait olduğu programı tanımlamak ya da path’e eklemek vs. gerekiyor ama hiçbir fikrim yok maalsef.
Bir de şunu merak ediyorum. Normalde aşağıdaki komutta “sh_setup -yr 2000” yerine herhangi bir komut yazsam çalışmalı mı? (sadece terminalin kendi komutları çalışıyor.) Eğer öyleyse sorunu başka yerde aramalıyım.
Evet. ama terminalin kendi komutu dışında başka herhangi bir programın komutunun çalışması da yeterli benim için, o mantıkla devam edebilirim ama nedense çalışmıyor. sanal makine kullanıyor olmamın bir etkisi yoktur diye düşünüyorum ama?
Mesela son paylaştığınız kodlardaki tırnak işaretlerinde de yine hata var. Kavisli tırnak kullanıyorsunuz. Halbuki düz tırnak kullanmalısınız.
Mesela aşağıdaki kodların çalışması lazım:
Bu komut çalışıyor. “ls -l” kısmına terminal komutları yazdığımda da çalışıyor. Ama nedense başka bir programın komutları çalışmıyor sadece. Yabancı forumlarda baktım ama çözüm bulamadım. Eğer bulursak tatlı göndereceğim size. Uğraşınız için teşekkürler.
Sıcak yaklaşımınız için çok teşekkür ederim, ama zahmet etmeyin lütfen. Yemiş kadar oldum emin olun. Bu arada umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz.
Ben termuxta denedim bunu,ama linuxda da deneyip bu postumu guncellerim.Kolay gelsin.
Muhtemelen yol falan belirtmeniz lazımdır(ki zaten denediniz ama),terminal cıktısı verebilir misiniz?
Belki cozum degil,ama bir proje yapıyorsanız bu belirttiginiz kodları bir sh dosyası kullanarak script icinden
os.startfile(“senin_sh_dosyan.sh”)
diyerek calıstırabilirsiniz.
Kolay gelsin.