Sadece mouse ile tıklanan bir nesneyi seçme

Arkadaşlar merhaba,
Bir oyun içerisinde sadece mouse ile tıklanan bir yaratık var. Bu yaratığı seçecek bir kod yazmak istiyorum. Yaratığın adını png dosyasında openCV ile tanıtıyorum ama nesneye tıklamıyor. Sadece isim kısmında bırakıyor. Bunu çözebilmemin ne gibi bir yolu vardır. Nesneyi seçmesini nasıl sağlarım? Bayadır uğraşıyorum ama çözüm bulamadım. Eğer bir yorumunuz varsa onları da denemek isterim. Şimdiden değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.

Yaratigin adinin ne onemi var?
OpenCV ile tanitmak nedir? Kime tanitiyorsunuz? Bu tanitimin PNG dosyasinda olmasi ne ifade ediyor?
Kim nesneye tiklamiyor? Neden tiklamasini bekliyordunuz?

Nesneyi secmekten kastiniz nedir, ve secmenin tiklamaktan farki nedir?

Isim kisminda birakmak ne demek, kim birakiyor?

Hangi oyun, hangi OpenCV versiyonu, kod nerede, vs vs…

Isterseniz suraya bir goz gezdirin Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar ama daha cok, soru sormaya yaklasiminizi degistirmeniz gerekiyor.

Hangi oyun? Bunun bir önemi var.

Oyunda seçme eylemi ile işletim sisteminde seçme arasındaki farkı biliyorsunuz değil mi?

Yaratığın adını tanıtıyorum derken, yaratığı tespit edip çerçeveleyebildiğinizi varsayıyorum. Bu durumda zaten yaratığın koordinatlarını da tespit edebiliyorsunuz demektir.

Başka bir şey demek istediyseniz açıklamanız gerekir.

Neden durduk yere tıklasın? Pyotogui vs gibi bir bot kütüphanesi kullanıyorsanız bunun adını belirtmenizde fayda var.

Sadece isim kısmında bırakıyorsa ismin biraz aşağısındaki bir koordinata yada üstündeki bir koordinata mouse u taşıyın amiyane tabirle offset alın.

Bu açıklamalar ile biz de baya uğraşırız gibi geliyor bana.

Ben bir oyun yazarı programcı olsam ve oyunumda botlardan rahatsız olsam, bunu engelleyecek önlemler alırdım. Tabi ki her önleme bir çare bulunur ama, bu konuda bir çok oyunda otomatize tekniklere karşı kodda tedbirler alındığını gördüm. Sorunuzun kökenini bilmediğimizden birden fazla ihtimal aynı anda akla geliyor.

Bir event tetiklediğinizde o event i tetikleme metodunuzu oyun izliyorsa bot tıklamalarınızı ciddiye almayabilir. Tabi sizin tıklama teşebbüsünde bulunan bir kodunuz olduğunu varsayıyorum.

Open cv ile bir nesne tanımlamak demek zaten nesnenin koordinatını belirleyip bir çerçeve içine alacak kadar bilgi oluşturmak demektir.

Yani koordinatı mı bulamadınız, buldunuz da tıklama eyleminize tepki mi vermiyor biraz daha açıklarsanız tahminlerimizi daraltabiliriz.

Ha sonrasında kod konusunda yardımcı olur muyum? Olmam o da ayrı mevzu. Yani botu yazmam yazmaya yeltenmem bile, ama mantıksal yada kodlama hatası yönünden buraya bırakılan kod parçalarınızı inceleyip yardımcı olabilirim belki.

Yaratığın adını tanıtırsanız yaratığın adına tıklar. Yaratığın resmini tanıtırsanız yaratığın resmine tıklar. Eğer yaratığın adı yaratığın A pixel altındaysa size döndürülen değere A pixel daha ekleyin. Yaratığın olduğu yere tıklarsınız.