Sürüm Güncellemeleri Nasıl Oluyor?

Merhaba,
Arkadaşlar burada dediğim cümleyi gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Eksik kısmı yalnızca güncellediğimde nasıl bir önceki programa yazdıracağım. Bunu da çözersem tamamdır.

Nasıl gerçekleştirdiğime gelecek olursak yine internetten baktığımda AutoUpdate diye bir modül olduğunu gördüm. İndirdim ve nasıl çalışır nasıl yapılır diye de ona bakarken biraz yol kat ettim. Bu modülle iş yapabilmek için önce GitHub hesabımızın olması gerekiyormuş bu yüzden ilk kez GitHub hesabı oluşturdum. Oluşturduğumuz hesapta önce bir .txt dosyası yüklüyoruz onda da belirlediğimiz üst versiyon yazıyoruz ardından o dosyanın raw linkini kopyalıyoruz…
Ve işte kodlar:

(unutmadan yazayım time, os ve urllib.error modüllerini eklememin sebebi biraz gerçekçi olsun diye sonuçta burada yazdıklarım deneme yanılmayla geldiğim durum)

import time
import AutoUpdate
import os
import urllib.error

try:     
      AutoUpdate.set_url("https://raw.githubusercontent.com/Arif-Helmsys/Version/main/version.txt") # üstte bahsettiğim .txt dosyasının raw linki
      AutoUpdate.set_download_link("https://raw.githubusercontent.com/Arif-Helmsys/Version/main/program.py") # .txt dosyasını okuttuktan sonra indirmesini istediğimiz örnek program
      AutoUpdate.set_current_version("3.0") # .txt ye yazdığımız mevcut sürüm dışında herhangi bir sürüm numarası yazabiliriz
      print(AutoUpdate.is_up_to_date()) # üstte yazdığımız sürüm .txt de yazılan sürümden düşükse yani güncel değilse False, güncelse True değerini ekranda görebiliriz

if not AutoUpdate.is_up_to_date(): # Eğer güncel değilse
            print("indirme işlemi başlıyorr...")
            time.sleep(1)
            print("indiriliyor")
            print(AutoUpdate.get_latest_version()) # .txt deki sürüm numarasını okuyup ekrana yazıdırıyor
            if not os.path.exists("C:\\Users\\Arif\\Desktop\\Updater"): # masaüstünde Updater klasörü yoksa
                  print("klasör oluşturuldu")
                  os.makedirs("C:\\Users\\Arif\\Desktop\\Updater") # masaüstüne Updater klasörünü oluştur
                  AutoUpdate.download("C:\\Users\\Arif\\Desktop\\Updater\\updater.py")  # Oluşturulan klasöre updater.py adında dosyayı indir

else: # Şayet böyle bir klasör varsa 
                  AutoUpdate.download("C:\\Users\\Arif\\Desktop\\Updater\\updater.py") # updater.py adında dosyayı var olan klasöre indir
      elif AutoUpdate.is_up_to_date(): # Güncelse 
            print("sürümünüz güncel")
except urllib.error.URLError: # internet bağlantısı yoksa
      print("hata internet bağlantınızı kontrol edin")

Teşekkür ediyorum cevaplarınız için

1 Beğeni