Ubuntu'yu Ana Makine Olarak Kurmamı Tavsiye Eder Misiniz?

ubuntu ana makine olarak iyi olur mu
  • evet
  • hayır

0 oylayanlar

Kur reis kur da sistem özelliklerini falan yazsaydın bari.

Linux’a çok meraklı iseniz, Debian’ı ya WSL* olarak, yada sanal makine olarak kurabilirsiniz; bu merakınızı büyük ölçüde giderebilir. Hem bilmediğniz bir İ.S. için bildiğiniz bir İ.S.'den vazgeçmek… biraz sakıncalı.

*: Ubuntu, Kali ve Alpine seçenekleride var.

Cihaz, Dizüstü mü? Masaüstü mü?

Bir saniye… Niye kendi oylamanıza oy verdiniz?

ne yapıyım içimden öyle geliyor sadece kurarsam yaşayacağım sıkıntıları da belki söylersiniz diye bir de sizin düşüncelerinizi merak ettim bu arada cihaz bir laptop aslında sanal makine iyi de benim bilgisayar daha windowsu doğru düzgün çalıştıramıyor bir sürü bug var sanal makineyi nasıl çalıştırsın o yüzden

hangi sistemin özelliklerini ?

aslında windows işletim sistemini çok bilmiyorum ki o kadar çok bug var ki bir de çok yavaş ve büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun ve linuxun daha hızlı olduğunu duydum. ayrıca ben 3 yıldır bilgisayar kullanıyorum yani ödevler, powerpointler canlı dersler filan 3 yıl oldu ve artık içim dışım windows oldu ve windowsta yazılıma dair hiç bir program kurulu gelmiyor çok sıkıldım windowstan

İncelemeden etmeden bir şey yapmanızın sakıncalı olabileceğini düşünüyorum.

1 Beğeni

tamam biraz daha inceleme yaparım. onda sıkıntı yok da …

Windows’un hatalarla dolu olduğu, zaten bilinen bir gerçek. Bu konuda yapacak pek bir şey yok. Belki format atamayı deneyebilirsiniz. Ve eğer Windows Update ile bir özellik güncellemesi yüklediyseniz, o da hatalara sebep olabilir, bu konu da pek çok söylenti var; ne kadar doğru bilmiyorum ama, bütün verilerinin silindiğini :anguished: söyleyeni bile duydum.

Donanım desteği konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Windows’un masaüstü ortamından memnunsanız, WSL’leri deneyin.

Hem aşağıda :arrow_down: ki, sorununuza da çözüm olabilir.

Ama sonradan yüklenebiliyor değil mi?..

Pişman olupta, :candle:mumla aramaktan iyidir.
Ayrıca, siz sıkılmış olabilirsiniz, ama Windows, hala Dünyanın :earth_africa: en çok tercih edilen işletim sistemi, o yüzden vazgeçmek (maalesef) pek kolay değil.

HDD kullanıyorsanız, Linux, bu konuda pek bir fayda sağlamaz.

Örneğin: Ben, -ortalama bir- SSD’ye sanal makine olarak WinXP x64 kurdum, açılması, 4-8 sn.

Bundan bir 7-10 yıl önce olsa (HDD’lerin yaygın olduğu bir dönemde) en aşağı 1 dk.

Linux kullanacaksanız daha çok bug görüceksiniz.

1 Beğeni

Debian, Windows’tan daha stabil değil mi? yani.

Duruma göre değişir.

Bilgisayarı ne yapmak icin kullanıyorsunuz? Bazı uygulamalarda Linux için alternatif bulamayabilirsiniz.

Kali, gunluk kullanim icin tasarlanmadi.

Laptop-Masaustu olmasiyla alakasi yok. Surucu sorunlari olursa da cok basit bir sekilde cozulebiliyor.

Yoruyor.

Kullanan kesim pek sorun degil. Linux’u de kullanan cok buyuk bir kesim var. Yardim almak cok kolay, kali gibi bir dagitim kullanmiyorsaniz.

Alakasi yok. Gayet de saglar. Windows’tan daha az kaynak kullanirsa, daha az yorar, daha hizlidir. SSD-HDD ile alakasi ne, anlamadim.

Eminim cok daha az gorecek. :slight_smile: Linux’u bir dunya gelistiriyor. Guncellemenin geldigi gun bug varsa reportlaniyor. Duzelten bir guncelleme o gun tekrar geliyor.

Neler mesela?

Yani beceri gerektiriyor demek istemiştim :confused:

Son kullanici dagitimlar icin deneyim de gerekmiyor. Ubuntu mesela.

Normal kullanıcılar için tabii gerekmiyor.
Ama yazılımla uğraşanlar için bazı becerilere sahip olması lazım.

Hangi beceriler mesela?

Standart yazılım bilgisi,paket yöneticisi sorun çıkarabilir…

O sorunlarla normal kullanici da karsilasabilir. Nasil sorunlar cikariyormus paket yoneticisi?