Windowstan linuxa gecme

Arkadaşlar aranızda windowsatan linuxa geçen varmı ben geçmek istiyorum fikrinizi paylaşmanızı istiyorum

2 Beğeni

Geçersin gayet de kolay geçersin. Geçmeden önce denemek ve biraz kullanmak için. Sanal makine kullan.

Best virtual machine software of 2022 | TechRadar

Şuradaki gibi bir sanal makineyi, kur.

Üzerine linux u sanal makinede kur ve windows kullanıken dene. Beğenirsen geçersin.

Butonlara düğmelere tıklayarak windows kullandığını sanıyorsan aradaki farkı anlamazsın bile.

1 Beğeni

tesekür ederim çok sağol

Linux iso’yu kurmadan kullanabiliyorsunuz. Flash Bellek üzerine iso’yu yazıp deneyebilirsiniz. Oldukça basit bir işlem. Linux’ta hemen hemen her şeyin alternatifi var. Ayrıca linux işletim sistemini arayüz olarak istediğin kadar özelleştirebilirsin. (Masaüstünden tut ikonlara kadar)

2 Beğeni

Bir şeyi öğrenmenin en kalıcı yolu, onu yapmaya zorunda olmamız. Eğer öğrenme tutkunu bir meraklı değilseniz “olmazsa Windows’a geçerim” düşüncesiyle Linux’u öğrenmek biraz zor olabilir. Bir de, Linux’u öğrenmekten kasıt nedir? Yukarıdaki arkadaşların belirttiği gibi, masaüstü ortamında simgelere tıklayarak gündelik işlere devam etmekte sıkıntı çekmezsiniz ama öğrenmeye niyetlendiğiniz işletim sistemini Linux yapan güç buradan gelmiyor, komut satırlarında yapacağınız işlerden geliyor.

Ben öğrenmeye ilk başladığım zamanlarda her nasıl yapıyorsam, sürekli makinaya Kernel Panic hatası verdirtiyordum. Bir süreç başlattığımda (örneğin tcpdump) terminali o programa teslim ediyordum. Halbuki biraz araştırmayla nohup ve &'in buna engel olduğunu daha sonra öğrenecektim. Linux’ta her şeyin çözümü var ama araştırmak gerekiyor. Hiçbir şey kullanıcının yapamayacağı zorlukta değil. Sadece, “Ben uğraşamam ya bunu çift tıklananı yok mu?” kullanıcılarının yapamayacağı zorlukta. Bunun da normal olduğunu düşünüyorum.

Konfor ve performans her zaman birbirinin zıt kutuplarındaki iki faktör. Çoğu zaman birini istiyorsak öbüründen feda etmek durumunda kalıyoruz. Hoş, bana göre Linux aynı zamanda konforlu da bir sistem ama Windows’tan henüz geçiş yapan için öyle olmayacağını kabul etmeliyim.

4 Beğeni