Ubuntu'yu Ana Makine Olarak Kurmamı Tavsiye Eder Misiniz?

araştırdım hatta

araştırdım yani

Bende diyorum ki Windows, bu konuda daha avantajlı.

Size başıma gelen bir olayı anlatayım:

Bilgisayarıma(dizüstü) virüs bulaştığını düşündüğüm vakit, verilerimi yedeklemek istedim. Bunun için bir Linux distrosunu kullandım. Ama USB-A portları 2 tane olduğu için USB fare takamadım, dahili mousepad’i de görmediği kullanamadığım, klavye ile yapmak zorunda kaldım.

Ve bir şey sormak istiyorum, “WSL nedir?” diye hiç araştırdınız mı?

Diyorum ki: Diskin kapasitesi belli olduktan sonra, İ.S. değiştirmenin çok fazla bir etkisi olamaz diye düşünüyorum.

evet araştırdım wsl windows işletim sistemi yanında linux kurma gibi bir şey miş tam anlamadım ama böyle bir şey diyordu yani siz zannediyorsunuz ki ben hiç bir şey araştırmıyorum

ben de diyorum ki tek sıkıntı disk değil windowsta bir sürü bug var yahu her iki açılışımın birinde bilgisayar bir donuyor şifreyi bile sormuyor bir donuyor mouse de hareket edemiyor yani bunun gibi bir sürü bug var

Evet, WSL demek, Linux için Windows altsistemi demek.
Yani Linux binarylerini, Windows’unkilere dönüştürmek demek. Başka bir değişle, masaüstü ortamı hariç, Linux’u, CMD gibi kullanmak demek.

Bilmiyorum belki bize öyle geliyordur, ne de olsa yazılı iletişim, sözlü iletişim kadar etkili değil.

Artık yazdıklarımı okumadığınızı düşünmeye başladım. :frowning:

babam bir ay önce format attı bir kere format attığı zamanda düzelmedi ki işin kötüsü yok yok kesinlikle yazılımsal bir sorun var

Bilemiyorum artık.

Bir de dildeolupbiten’nin fikrini alın. O, bu konuda bizden daha deneyimlidir diye tahmin ediyorum.

tamam @dildeolupbiten bir bakar mısınız

Ben niye Windows’ta o kadar bug göremiyorum?

Windows’unuzun donmasının sebebi SSD kullanmamanız.

1 Beğeni

ubuntuyu ana makine yapmak istememin tek neden, bu değil

Ben de diyorum ki, disk kapasitesi ile bilgisayar performansinin bir alakasi yok. Isletim sistemi daha az kaynak kullanirsa, bilgisayar daha hizli olur, daha performansli calisir. Bu da demek oluyor ki, Linux cok farkeder.

windows gerçekten çok yavaş açılması da kapanması da. bununla beraber bende biraz sabırsızım yani ne desem. umarım çocuklukla ilgili değildir. ayrıca benim linuxa geçmemin tek sebebi bu değil.

SSD ile Windows 0.8 saniyede açılabiliyor mesela :slight_smile:

Acilis hizi baska, performans baska bir sey. Ben de SSD kullaniyorum. Windows kullanirken kesinlikle 0.8 saniyede falan acilmiyordu. Net 6-7 saniye suruyordu. Fedora WIndows’tan gec aciliyor. Ama bilgisayar Windows’ta Fedora’dan cok daha fazla isiniyor. Acilis hiziyla performans farkli seyler.

aynen öyle açılış hızına bakarak bir işletim sistemini değerlendirmemeliyiz

Ben bu, ‘performans’ konsunda son olarak şunu söylüyorum:

Bir bilgisayarda, SSD olmasıyla, olmaması arasındaki fark, işletim sistemi değiştirmeyle kapanamayacağını düşünüyorum.

Ve bu konuda daha fazla tartışmak istemiyorum.

1 Beğeni

son kez söylüyorum

ve ubuntu işletim sistemini en yakın zamanda bilgisayarıma ana makine yapıyorum

Siz bilirsiniz, kolaylıklar dilerim. :slight_smile:

çok teşekkür ederim beni anladığınız için

1 Beğeni

Evet, buyurun, nasıl yardımcı olabilirim?