Merhaba arkadaşlar.
Çoğu gönderide kodların düzgün bir şekilde görünmediğine dikkat ettim. Bu sebeple bunun nasıl yapılabileceğini burada paylaşmak istedim.
Kullandığımız forumun gönderi yazma sözdiziminde(Markdown’ın biraz gelişmiş hali) kodlar genelde iki şekilde yazılıyor. Bunlardan ilki 4 satır girintileme ile yazmak. Bu basit bir yol. Ancak burada birkaç sorun var. Birincisi her satırın başına ayrı ayrı 4 satır koymanız gerekiyor. İkinci sorun ise bu şekilde kodu biçimlendirdiğinizde kod renklendirilmiyor.
Bu sebeplerden ötürü ben ikinci yol olan çentik(`) işareti ile bunu yapmanızı öneriyorum. Bu işaret genelde Türkçe klavyelerde Ü
harfinin sağında bulunur. ,
ve ;
ile aynı tuştur. Alt Gr
tuşuna iki kez bastığınızda bu işareti ekrana iki kez basabilirsiniz, bir tane gerektiği durumda birini silebilirsiniz. İşte bu çentik işaretinden 2 satıra 3’er tane koyup arasına doğrudan kaynak kodunuzu yazabilirsiniz. Böylece her satıra 4 boşluk karakteri eklemeniz gerekmez. Ayrıca bu sözdiziminde programlama dilini belirtebileceğiniz için kodunuz renklenecektir de. Bir örnek:
```python
print(‘Merhaba dünya!’)
```
Böyle yazdığınızda çıktı şöyle olacaktır:
print('Merhaba dünya!')
İyi çalışmalar.