Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar

Merhaba! Foruma hoş geldiniz! Buraya yönlendirilmiş olma nedeniniz özellikle yeni gelenlerin sıklıkla yaptığı hatalardan birini yapmış olmanız. Sorun değil! Yaptığınız hatanın açıklamasını ve çözümünü aşağıda bulabilirsiniz. İlgili kısmı okuduktan sonra yazınıza geri dönüp düzeltmekten çekinmeyin lütfen. Kolay gelsin!

1. Kodunuzu oldugu gibi yapistirmissiniz

Kullanmakta olduğunuz forum yazılımı, yazıları biçimlendirmek için bir takım kurallara sahip. Kodunuzu yazı kutusuna olduğu gibi girdiğinizde okuması zor ve hatalı bir şekilde çıkıyor. Bunu önlemek için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanmanız gerekiyor:

• Kodu iki ``` satırı arasına almak:
```
ilk satır
2. satır
...
son satır
```
  • Kodu [code] ve [/code] satırları arasına almak:
[code]
ilk satır
2. satır
...
son satır
[/code]
  • Kodu seçip </> butonunu (veya CTRL+E kısayolunu) kullanmak

Cümle içinde geçen veya tek satırlık kod parçaları için şöyle yöntemler var:

• Kod parcasini iki ` arasına almak: `x = 42`
  • Kod parcasini [code] ve [/code] arasina almak: [code]x = 42[/code]

Bu hataya düşüp çözmeye çalışmadıysanız şunu da okumanızda fayda var:

2. Yazdiginizi geri okuma aliskanliginiz yok

Potansiyel onlarca insandan okumasını rica ettiğiniz yazıyı, kendiniz vakit ayırıp okumamışsınız. Bu büyük bir bencillik örneği. Lütfen sorunuza, en az başka insanlardan göstermelerini istediğiniz özeni gösterin.

3. Yazdiklariniz okunmuyor veya anlasilmiyor

Kimseden edebi şaheser yaratmasını beklemiyoruz fakat arada bir noktalama işareti kullanmanızda fayda var. Birbiriyle alakası olmayan konuları en azından aralarına boşluk koyarak ayırırsanız, bizi insan olduğunuza (ve bizi insan yerine koyduğunuza) ikna edebilirsiniz belki.

4. Kodunuzu veya baska bir yaziyi resim (goruntu) olarak paylasmissiniz

Lütfen kodunuzu ve ilgili yazıları yazı olarak paylaşın. (Sorun çıkmaması için #1’i de okumak isteyebilirsiniz.) Bir sonraki paragraf bunun nedenini anlatacak, ilgilenmiyorsanız atlayabilirsiniz.

Yazıdan resme geçerken oluşan bilgi kaybını bir kenara koyduğumuzda bile uç büyük problem kalıyor: Resimdeki yazının fontunu, boyutunu ve rengini zevkimize ve okuma becerilerimize göre ayarlayamıyoruz, compiler, shell gibi yazı bekleyen yerlere kolayca aktaramıyoruz ve üzerinde değişiklik yapamıyoruz. Problemin çözümünün büyük ihtimalle kodda değişiklik gerektirdiğini göz önünde bulundurursak, kodun değiştirilemeyen bir şekilde sunulması ayrıca ironik.

5. Kodunuzu paylasmamissiniz

“Kodda bir hata olabilir” cevabi sizi tatmin ediyor mu? Çünkü kodun kendisini görmeden probleminizle ilgili daha fazla bir şey söyleyemiyoruz. Lütfen kodunuzu paylaşın. (Sorun çıkmaması için #1’i de okumak isteyebilirsiniz.)

Bahsettiğiniz sorunun ne olduğunu çok iyi bir şekilde anlamış olsak bile, buna yol açacak olası kod parçaları sonsuz. Bu sonsuzluk uzayındaki problemleri ve çözümleri olasılıklarına göre sıralayıp beğeninize sunmak yerine kodu paylaşmanızı beklemeyi tercih ediyoruz.

Kodunu paylaşamayan insanlarla cevaplarımızı paylaşamayabiliyoruz.

Ayrica hic bir kod parcasi paylasmazsaniz, veya paylastiginiz butun kod parcalari alinti ise (bkz: #15) size dogru seviyede cevap vermemiz zorlasir.

6. Kodunuzun tamamini paylasmamissiniz (veya kodunuz calismiyor)

Kodunuzu paylaşmışsınız, fakat paylaştığınız kısım eksik veya hatalı. Kendi bilgisayarımızda çalıştıramıyor, çözmeye çalıştığımız problemi olusturamıyoruz. (Veya problem paylaştığınız kodda yok.) Kodunuzun geri kalanı hakkında bir fikrimiz yok, varsa bile varsayımda bulunmak istemiyoruz. Yanlış varsayımda bulunursak yanlış (yani sorulmamış) bir soruyu cevaplayıp boşa vakit harcamış olabiliriz.

Lütfen kodunuzun tamamını, kendi bilgisayarımızda çalıştırabileceğimiz şekilde paylaşın. Yanında, çalıştırmak için gereken ekstra bilgileri (bkz: #7) vermeyi de unutmayın.

7. Kodunuzun nasil calistirilacagini soylememissiniz veya gereksinimlerini paylasmamissiniz

Kodunuz bir noktada dışarıdan bir girdi istiyor; bir dosyayı, vertitabanını veya başka kaynağı okuyor. Bizden bir şey bekliyor ve biz bu şeyin ne olduğunu bilmiyoruz.

Kodunuza gereken kullanıcı girdilerinin ne olduğunu söylemeniz, kullandığı dosyaları, veritabanlarını paylaşmanız lazım. Veya daha da iyisi, kodu girdi beklemeyen bir hale getirebilirsiniz. Mesela kullanıcıdan girdi alıp meyve değişkenine atayan kod kısmını meyve = "elma" gibi bir satırla değiştirirseniz size yardım etmek daha kolay olur. Ayni şekilde, sorunu çıkartan bir database’i sıfırdan yaratan kodu programınızın başına ekleyebilirsiniz.

8. Bahsettiginiz duruma (probleme) nasil vardiginizi soylememissiniz

Bulunduğunuz yerdeki sıkıntıyı anlamak, bahsettiğiniz problemi çözebilmek için oraya nasıl geldiğinizi bilmeye ihtiyacımız var. Varsa takip ettiğiniz yazı, video, vs.den başlayarak yaptığınız adımları ve sonuçları yazın lütfen. Bir terminalde çalısıyorsanız, girdiğiniz komutları ve çıktılarını paylaşın. Bir soru veya ödev uzerinde çalısıyorsanız, kendisini paylaşın.

Bu arada ne yapmaya çalıştığınızı da bilsek fena olmaz. Sizi amaçladığınız sonuca yaklastırmayacak bir adım hakkında soru soruyor olabilirsiniz. (“XY problemi”)

9. Soru sormamissiniz

Hatalı bir kodu veya dersinizin ödev metnini olduğu gibi paylaşmışsınız. Teşekkürler, fakat bu bilgiyle ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir konuda yardıma mı ihtiyacınız var?

10. Veritabani semaniz eksik

Bir veritabanı ile ilgili bir soru soruyorsunuz, belki bir query ile ilgili yardım istiyorsunuz. Size yardım edebilmemiz için ilgili tabloların neye benzediğini bilmemiz, hatta belki kendi database’imizde kopyalarını yaratmamız lazım. Lütfen veritabanını bir kod yardımıyla yaratıyorsanız o kodu paylaşın, veya aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak şemayı veya tablo tanımlarını alın:

• SQLite kullaniyorsanız .schema komutu
  • PostgreSQL (psql) kullanıyorsanız \dt <tablo> komutu
  • MySQL kullanıyorsanız SHOW CREATE TABLE <tablo> sorgusu

11. Kullandiginiz program, kutuphane, sunucu veya hizmetin ne oldugunu belirtmemissiniz

Sorduğunuz sorunun cevabi –özellikle arama motorları tatmin edici bir cevap veremiyorlarsa– kullandığınız şeyin markasına veya modeline (versiyonuna, sürümüne) bağli olabilir.

Kullandığınız programların, programlama dilinin, kütüphanelerin, üzerinde işlem yapıyorsanız işletim sisteminin, bağlandığınız sunucu ve hizmetlerin isimlerini ve versiyonlarını (sürümlerini) belirtmeniz lazım.

12. Ne oldugu belirsiz bir aciliyet var

Durumunuzun “acil” olduğunu söylüyorsunuz fakat bu aciliyetin neden, nasıl, ne kadar süreliğine olduğunu belirtmemişsiniz. Sorunuz on dakika içinde cevaplanmazsa bir şirket mi batacak, yoksa pazartesiye yetişmezse kotu bir öğrenci sınıfta mi kalacak bilemiyoruz.

Lütfen durumun niye ve ne kadar süreliğine acil olduğunu, ve bu detayın bizi neden ilgilendirdiğini açıklayın. Veya “acil” ifadesini, ünlemlerini kaldırın.

13. Hata mesajini paylasmamissiniz

Bahsettiğiniz şeyin hata vermesine üzüldük, fakat hata mesajını bizimle paylaşmadığınız sürece yapabileceğimiz çok bir şey yok. Daha doğrusu, yapabileceğimiz sonsuz şey var fakat hangisinin size yardımcı olabileceğini tahmin etmemize imkan yok. Lütfen hata mesajının tamamını, yazı olarak paylaşın.

14. “Kodlar” degil, “kod”

"Kod"un eski anlamı “kanun sistemi”, daha da eski anlamı "kitap veya yazı"dır. (bkz: code - Wiktionary, the free dictionary) Tekil bir nesnenin kodlarından bahsedemeyiz, çünkü birden fazla kodu varsa bile, bunlardan bahsederken, bunlar birleşip daha büyük veya daha karmaşık tek bir koda dönüşeceklerdir.

15. Paylastiginiz kodun alinti oldugunu soylememissiniz

Başkasının kodunu paylaşmanızın bizim için hiç bir sakıncası yok*, fakat bunu belirtmezseniz sizin en az paylaştığınız kodu yazabilecek kadar deneyimli/bilgili olduğunuz varsayılır. Bunun üzerine “if’i nasıl yazacağım” gibi [temel] bir soru sorduğunuzda bizimle dalga geçiyor gibi durursunuz. Lütfen kodunuzu nereden aldığınızı ve ne kadarını anladığınızı belirtin.

16. Alintiyi nereden yaptiginizi soylememissiniz

Yaptığınız alıntı eksik, veya bağlamı dışında olduğu için pek bir şey ifade etmiyor. Özellikle, hakim olmadığınız konularda doğru alıntı yapma olasılığınız çok düşük. O yüzden iyisi mi siz kaynağını yazın, biz eksik bir şey bulursak kendimiz gidip bakalım.

17. Buradaki insanlarin arkadasiniz, calisaniniz veya borclunuz oldugunu dusunuyorsunuz

Buradaki çoğu kişi kendini geliştirmek, ölçmek veya pratik yapmak için burada. Kimsenin sizin işinizi görme zorunluluğu olmadığı gibi, konuyla ilgileneceğinin bile garantisi yok. Derdinizi ilginç ve yardım etmesi kolay kılabilmek sizin sorumluluğunuz. Para teklif etmeyi de deneyebilirsiniz; “internetteki rastgele bir insan” ile “müşteri” veya “işveren” arasında dağlar kadar fark var.

18. Sorunu parcalara bolmemissiniz

“Tusa basildiginda network istegi giden bilgisayardaki program database’e yanlis kayit ekliyor” gibi bir probleminiz var, ve bunu butun olarak ele almaya calisiyorsunuz.

Tus mu calismiyor? Veya network baglantisi mi koptu? Belki de hic olusturulmamistir. Programlardan birinde hata olabilir mi? Belki de calistirilmasi unutulmustur. Database ayarlari duzgun mu, yoksa yanlis veri mi paslaniyor? Yoksa birden fazla mi problem var?

Nasil anlasilacak? Parcalara bolerek.
Tusa basildiginda ekrana “hah” yazan kod calismiyorsa, network uzerinden program uzerinden database’e kayit ekleyen kod da calismaz. IP ayarlarini kurcalamaniza gerek yok.
Database’e “X tusuna basildi” mesaji kaydeden kod cagirdigimizda calismiyorsa, network uzerinden program uzerinden tusa basildigi icin cagrildiginda da calismaz. Klavyenin dil/duzen ayarlarina bakmaniza gerek yok.

Sorunu birbiriyle etkilesime giren parcalara bolup her parcayi kendi basina test etmeniz lazim. Basit bir tus algilama veya database’e kayit ekleme sorununuz varsa, bizi (veya kendinizi) network yapinizin inceliklerine, calismak icin uc dosya isteyen GUI programiniza bogmayin. Once tek basina calisip calismadigina bakin.

Bu yontemi fraktal bir sekilde gitgide kuculen kod parcalarina uygulamaniz da mumkun! Bir fonksiyon database’e elle girdiginiz “X tusuna basildi” kaydini alamiyorsa, koddan eklediginiz “X tusuna basildi” kaydini da alamayacaktir. Veya print("X tusuna basildi") satiri ekrana cikti vermiyorsa, database’den alinan kaydi yazdirdan kod da cikti vermeyecektir.

Bu arada bu yontemi kodu yazarken de uygulayabilirsiniz! Tus algilamayi test etmek icin network protokolunu tasarlamayi beklemenize gerek yok.

Meta: Eklemek istediginiz olursa asagiya yeni bir cevap olarak, 100’den buyuk bir sayi ile ekleyin lutfen.

Basliklari Turkcelestirmeyin, anchor’lar degisiyor ve yuzlerce link bozuluyor.

24 Beğeni
Öğrenciler ve notları ile ilgili bir proje hakkında
Slider'da aynı JavaScript kodunu kullanamıyorum
Python sqlite tarih ve saat kayıdı sonrası hesaplama sorunu
Label() got an unexpected keyword argument ‘image’ hatası
Bu kod satırı ne işe yarıyor?
'str' object cannot be interpreted as an integer hatası
Sadece mouse ile tıklanan bir nesneyi seçme
Bootloader ile kernel.bin çağırma
Django hataya bakar mısınız?
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
Liste elemanındakı sayıları toplama
Linux minte libicu70 kurarken hata alıyorum
Barkod Okuma Kamera İle
JS ile aynı HTML sayfası içinde birden çok sayfa oluşturma
Pencere hemen kapaniyor (1)
Pencere hemen kapaniyor
UnicodeDecodeError: 'utf-8' codec can't decode byte 0xfd in position 234 hatası
Implementing Custom User Authentication in Django
MySQL Veri Değiştirme
PyCharm No pyvenv.cfg file HATASI
Cok acil! construct 3te degiskenleri nasil tutabilirim
Amazon satıcı rating web scraping
Python'da koddaki hatayı bulamıyorum
Sql c# Store procedure hatası
Acil lütfen python hatası
Live Chat - View
Live Chat - View
Python kodunun otomatik kapanması
SQL ilişkisel tabloda veri ekleme
CSS de kodumdan birden fazla eleman etkilenmesi
CSS de kodumdan birden fazla eleman etkilenmesi
Python kodu çalıştıramiyorum
Değişken alglanmyor
Pyhton global ve yerel değişkenlerdeki kodum çalışmıyor
Def ile Input ta sorulan soruya göre cevap verme
Html tfoot öğesine sticky verince borderların altta kalması sorunu
Yazdıgım Python Koduna Buton Nasıl Eklerim
Debug modunda kontrol ettiğim ve doğru çalışan kod derlenirken yanlış çıktı veriyor
Bir araba oyun yaptım nasıl açacağımı unuttum
Herhangi bir karta yüklemeden, devre oluşturmadan sadece bilgisayara yükleyeceğim programlama uygulmasıyla kodu çalıştırabileceğim bir pc uygulaması önerebilir misiniz?
Pyhton ve jupyter bağı
Kodumun doğruluğundan emin değilim. C++ dilinde bir kod. Bakarsanız sevinirim edit: Okulda defterime yazdım c++ olmayadabilir
Pythonda requests modülü parametreler ile istek hatası
Bu kodda if yerleri neden sürekli else'e götürüyo?
Beautifulsoup import edildiğinde "ValueError: source code string cannot contain null bytes" hatasını veriyor
Klavyeden girilen 20 sayıdan çift olanların ortalamasını bulup ekrana yazan program
C# xml ve for kullanımı
Websocket ile alakalı soru
Anaconda hatası
Kotlin de android studio hatası
Python Selenium
C# Tablo isim değiştirme
Hatanın sebebini bulamıyorum
Uygulamayı exe yapınca siyah terminal ekranında kalıyor
Hatayı Bulamıyorum
Sınıftan ürettiğim kişilerin sayısını bulma
Entry'ye text eklemede sorun yaşıyorum
Kişisel kasa uygulaması
Program kutucuklar işaretlendiğinde kapanıyor
Python ile QR Kod Oluşturmak
Bir niteliğin `super()` ile değil de `self` ile tanımlanmasının nedeni
Belirli pozisyonlara yerleştirme
Tıkladığım bir şeyin id'sini alma ve bu id üzerinden style'ı ile oynama
Başlangıç seviye bir sezar şifre çözme hk
Python flask sayfalar arası sorun yaşıyorum çözdüm alay etmenize gerek yoktu
Python vscode sorunu yaşıyorum
Ses verilerini flasktan-socketio' dan çekme
Pythonda logoya animsyon
Kod çalışıyor ama istediğim gibi değil
Dosya Yolu Hakkında
İlk şeyler ve ikinci şeyler
Json dosyası hata veriyor
Küme parantezinin doğru kullanımı
Python ile yaptığım oto tıklama programında maus ile klavyenin aynı anda çalışmasını istiyorum ama başarısız oluyor
Böyle bir liste alıyorum. Listedeki bilgiyi mesela hacim(adet) sıralı almak istiyorum
Can't parse 'dsize'. Sequence item with index 0 has a wrong type Hatası
Merhaba foruma yeni katildim
Yazılım pythonda turtle kullanarak oyun yapmaya calisiyorum
Web projesi için hangi yolu izlemeliyim
Android ile sayları toplama
TamperMonkey farklı bilgisayarlarda aynı çalışmıyor
TamperMonkey farklı bilgisayarlarda aynı çalışmıyor
İki durumu birbirinden ayırmak
Arduino bluetooth üzerinden data göndermek
"Pandaları Kullanarak CSV Dosyasını Okurken Sorun: 'ParserError' Alınıyor"
Python İle tarih kopyalama sıkıntısı
Pyhton Pycharm SSL Hatası (Pypi.org Güvenilir Siteler arasında değil)
Liste elemanlarının tuple olarak yazdırılmak istenirken yer değiştirme sorunu
443 Engeli Nasıl Aşılır?
Buton ile nesne ilerletme
C# Pdf Okuma Sorunu
C# txt dosyasından gelen verileri datagridviewde göstermek
Discord.py Cogs Nasıl kullanılır
C# Tekrardan kaçınmak için tavsiye
Cv2.error: OpenCV(4.7.0) hatası
Merhaba ben tinkercad üzerinden potonsiyometreyi çevirince hem servo motorun döndüğü hemde ledlerin yandığı bir proje yaptım.Fakat potansiyometreyi kapattığımda ilk led hala yanık kalıyor
Python qr code çalışmıyor
Kivy de listbox kullanımını beceremedim
Çözmeye çalıştığım soruda tüm inputları karşılayamıyorum yardım
Python plt.show hatası
İmagesearch, confidence
İmagesearch, confidence
Bu şeki de bir hata alıyorum sizce neden pythonda yeniyim
Python 2 py dosyası arasında değişken aktarımı yaptım çalışıyor ama doğru bir kod yazdım mı acaba?
Python hatamı nasıl düzeltirim
Veri Tabanı Tasarımı
VSC'de terminalde olması gerektiği kadar sütün görememe?
Javascript Fonksiyon Dışına Veri Gönderme
Bu kodda ne sıkıntı var (python)
Pygame ile sürekli hareket eden
Python konusunda yardımcı olabilir misinizz?
Python shape sorunu!
Input alınmıyor
SharedPreference ile kaydettiğm sayfaya gitmek
Metndeki her harfin kac defa tekrar edilmesi
Pyhton Proje Kurulumu ve Sh Dosyaları Çalıştırılması
Pythonda şifreleme projesi yaparken sayısal değerleri işleme sokamıyorum
C# Liste metodunu kullanmadan kalan veya geçen öğrencilerini listelemek
Basit electron komutları çalışmıyor
Python Kodlarınını Programa Nasıl Çeviririm?
Pythonda Nested (İç içe fonksiyonlar) da anlamadığım kısım
Raw Python Kaynak Kodunu Veri Tabanindan Cekmek
Raw Python Kaynak Kodunu Veri Tabanindan Cekmek
Kodta hata var sanırım bi bakarmısınız *
Python'da Value ve Referans Veri Tipleri hangileridir?
RabbitMQ'ya başka bir containerdan bağlanmak
SQLite'de ID'ler otomatik değişmiyor
Filezilla Dosyaları Okumuyor
UnidentifiedImageError bu hatayı alıyorum bu kodda napmalıyım
Dlib , face_recognition kurulumu ve çalışmaya hazır hale gelmek neden bu kadar zor
Dlib , face_recognition kurulumu ve çalışmaya hazır hale gelmek neden bu kadar zor
Bu kod neden çalışmıyor bilgisi olan yazabilir mi?
Basit yapay zeka uygulamadı
Python SQLİTE3 Veri Güncelleme
Udemy kütüphane kayıt programı dersinde aldığım hata
Python sqlite3 bir datayı kopyalama
Admin bilgileri uyuşma sorunu
Selenium chrome webdriver ile bot çerez sorunu
Kodum neden çalışmıyor python
Python Selenium Webdriver İp Değiştirmiyor!
C char** Pointer
Pythonda anlaşılmayan kod
Pyton sayı yuvarlama 10luk
.copy() .alışmıyor
Bu arrayi nasil oluştura bilirim?
Kodumda Hata Var
List index out of range hatası
Django projemde sorun yaşıyorum
Tkinter buton silememe
CSS_SELECTOR kullanırken hata alıyorum
Burada bilgi eksikliğimden kaynaklanan bir sorun yaşıyorum
Jupyter notebook utf-8 hata kodu alıyorum daha önce yoktu bir anda çıktı yardım edermiziniz yazılıma yeni başladım bir türlü çözemedim
Cv2 imshow python hatası
Arduino yardım lutfen
Dinamik değişken
Dinamik Listelerde İşlemler
Terminal kodu döndürmüyor
PHP declare(strict_types=1) hatası nedendir?
Pyton turtle graphics yanıt vermiyor
SVR hatası pyhton
Requests kullanımı
Sürekli bu hatayı alıyorum. yardım eder misiniz?
PDF Dosyaları Okumak ve Değiştirmek
Pyhton .exe hatası
Check bootstrap restrict mode failed HATASI?
C# APİ'YE List türünde parametre gönderme hatası
C# APİ'YE List türünde parametre gönderme hatası
Pyaudio hatası alıyorum
Python başa sarma
Pythonda Pygame İle Oyun Yaparken Bir Yer Loopa giriyor
Python Hafızaya Kaydetme
While döngüleri içinde döngülerden birini duraklatma!
Trees kodum çalışmıyor
Opencv ile nesne tanımada hata
Python txt dosyasına kayıt işlemi
System ile dosya açtıktan sonra döngüye devam etmiyor
Python üzerinden; bir metin içerisinde tekrar eden cümleleri silmek
İlk adımım yardımcı olacak?
Nerede yanlış yapıyorum ?:(
Python sqlite3 2d array insert into hatası
Visual Studio Code no such file/directory hatası
Arduino kod yardım
Python ile makine öğrenmesi
Gui Arayüz e Algoritma ekleme
TypeError: exceptions must derive from BaseException
Python Networkteki Switchlere Otomatik Bağlanma Nasıl Yapılır
Python dosyayı listeye çevirememek
Str - int doğrulama ve girişe dönme
Güvenlik kameramı belli saatler içerisinde çalışmasını istiyorum
Güvenlik kameramı belli saatler içerisinde çalışmasını istiyorum
Python çalışmayı durdurdu hatası
Malloc(): corrupted top size hatası
.py dosyası web sitesinde çalıştırılabilir mi acaba?
Burada copy_array'i fonksiyon olarak kullanamayacağımı söylüyor ne yapmam lazım? error: ‘create_copy’ cannot be used as a function
Recursive Fonksiyonlar
Alt clastan bir değer almak
Sys.stdout changing
Sys.stdout changing
Komut çalışmayıp alt satıra geçmesi
Python button command
Txt dosyasındaki ismi random olarak seçemiyorum
Python flask arayüzde açıklama girişini nasıl yapabilirim?
Python Pyqt5 ile Pencereler Arası Veri Transferi
Python Pyqt5 QProcess kullanımı nasıl yaparım
Pygame.error: font not initialized hatası veriyor nasıl çözücem
List index out of range f[a]==min(f)
Python modül çağırma
Python da edge problemi
CSS hizalama sorunum var detaylar aşağıda?
CSS hizalama sorunum var detaylar aşağıda?
Pyhton Dizi İşlemleri
Python Test programında hata çıkıyor
Web - Scrapping
Permissionerror errno 13 permission denied
Python sekme değiştirince ram temizleme
Kodun başına bir tane def komudu koydum ama bundan sonraki bütün komutlar onunla grup oldu ve diğer def komudu çalışmıyor
1 tane def komudu yazdıktan sonra onun altındaki başka bir def komudu çalışmıyor
(büyük olasılıkla dairesel bir içe aktarma nedeniyle) cannot import name ‘YorumModel’ from partially initialized module
Pytube Progressbarr ekranın kapanması
Python listeler ve icinde for dongusu
FastApi 404 Not Found
Python Sıralı Sayılar
Inputtan çekilen değeri dictionary olarak kullandırtmak
Acil | Python hız sorunu
Node.Js memory leak
VSCode de Java hatası
Bu CSS kodlarini benim icin duzenler misiniz?
VSCode de Java hatası
Arka plan işlemleri sırasında meşgul göstergesi oluşturma
Ekşi sözlükten entry çekmek
Select = int(input(": ")) bir tülü terminalde çıkmıyor nasıl düzeltebilirim
İki sınıf arası etkileşimi nasıl sağlarım?
Resimde bit derinliği ayarlama
Pycharm env ve python çalışma sorunu
Pycharm da çıktıyı göremiyorum
Python ptqt5 farklı bir fonksiyondan neden ekrana yazı yazıramıyorum burda neden self.lbl_resulta ile degilde üsttekini kullanmak zorundayım biraz hızlı olursa teşekkürler
Requirements.txt Dosyası Yüklenirken metadata-generation-failed Hatası Alıyorum
Nerde hata yapıyorım
İç içe if Kullanımı hk
Döngüyü devam ettirme
Döngüyü devam ettirme
Send_keys () parantez içerisine veri getirme
Python txt işlemi acil yardım
Python kodunu parametre olarak kullanmak
Python Kaçış Dizileri Hakkında Bir Soru
JavaScript statik metot kullanımı sırasında yaşadığım sorun ve senkron dosya okuma
Python ikili dosyaları NASIL okunabilir hale getiririz ?
Selenium XPATH send_keys Sorunu
Aldığım veriyi diğer kodla birleştiremedim
Algoritma akış şeması sorusu
İçerisinde OPEN CV kullandığım Dosyayı EXE yapamıyorum
Bu Kodda Nerede Hata Yapıyorum
Jupyter Lab'da yazdığım "fonksiyonlar, değişkenler" programdan çıkıp tekrar girdiğimde çalışmıyor
Python Sqlite3 Db > Excel'e Dönüştürme Yardım
Allah rızası için biri şunun neden hatalı çalıştığını açıklasın
ValueError hatasını (exept ValueError Kod girili iken)
Python sesli asistanım hata veriyor
Algoritma Acil yardıma ihtiyacım var
Python ile cmd penceresini kapatmak
C# "Dizin, dizi sınırlarının dışındaydı." Hatası
Py EXE dönüşümü sorunu! (hala çözülmedi)
Ünvan ve doktor tablosu birleştirme
Tümevarım Mod işlemini ters çevirme
Çıkış Komutu Sonrası Donuyor
Python Modül aktifleştirmek
Sqlite inner join meselesi
Merhaba.ben burda devam etisnmi kısmında hayır(h) komutunu yapamadım ve kısaca bu komuttan bahsedersek;h komutu programı ana menü kısmına sarıp kodu tekrar çalıştıracak.benim kodumdada yazdığı gibi fonksiyonlar kullnılmyck kodu aşağıda bulabilirsiniz
Tinydb Document Hatası
Kodu Çalıştıramıyorum
Python venv pip komutları çalışmıyor
Sunucuya bağlantı kurulurken ağ ile ilgili bir hata oluştu
Net. Frameework. Asp net
Bağlantı kurulamadı Hatası
Input kısmını seleniuma tanıtamama sorunu
Döngü kullanarak aldığımız verileri sıralı listelere ayırmak
Döngü kullanarak aldığımız verileri sıralı listelere ayırmak
Tkinter dijital saat hatası
Sil butonu çalışmıyor
Python, daha pratik bir csv oluşturma yöntemi
Python Discord bot venv terminal hatası
Yolo görüntü işleme
Cv2 kodum neden hata veriyor anlamadim
QThread'in veri göndermemesi
Döngüye if eklemek
Etiketler arası nasıl istediğim kadar boşluk koyarım?
Websocket ile 2 farklı zaman dilimine ait mum verilerini aynı anda almak
Veritabanı Update Sorgusu
İmport keyboard, threading, os, webbrowser, ctypes hatası alıyorum
Matris çarpımı kodunda hata
Tavlama Benzetimi (Simulated Annealing)
Fonksiyonlarda Değişkenler
* ile şekil yazma
* ile şekil yazma
Çekmek istediğim yazı bulunamazsa
Çekmek istediğim yazı bulunamazsa
Kullanıcıdan gelen girdiye göre programı başa almak
Python Requests ile Doğru Link'i Hedeflemek ve Click Attırmak
Flask aplikasyonu çalışmıyor
Combobox events ile pandas Dataframei global degiskene atama
Liste İçerisinden Belirli Aralıklarla Liste Oluşturma Sorunu
Python ile çoktan aza sıralama
Yorum yapma botu ve XPath sorunu
Not enough values to unpack (expected 3, got 2) bu hatayı alıyorum
Linux ext dosyası oluşturma
Kodum Çalışmıyor, Sorun Nedir?
Python veri çekmede yardımcı olabilen?
Ekstra pencereye görsel ekleme
Ekstra pencereye görsel ekleme
PyQt5 Başka bir class'ta self.close kullanma
Python selenium headless mode ile ilgili tıklama sorunu
Not alma fonksiyonu hatayı bulamıyorum
Requests, Yanıt alamama
C# 1 kere kod girme
Django endblock görmüyor
Forms Uygulamamda Nesne referansı bir nesnenin örneğine atanmadı. Hatası Alıyorum // Açıklama Dosyada
Pyinsteller ile oluşturdugum exe dosyam(sqlite3) bağlantılı işlem yapmak istedigimde kapanıyor
Pyinsteller ile oluşturdugum exe dosyam(sqlite3) bağlantılı işlem yapmak istedigimde kapanıyor
C++ cin ile input alamıyorum
Sözlüğün içeriği nasıl büyükten küçüğe sıralanır?
Python socket modülü client-client ilişkisi nasıl yapabilirim?
VsCode {% block %} {% endblock%} tek satırda buluşmaları
Pyc uzantılı dosya nasıl açılır
Dinamik bir başlık oluşturacağım fakat blok tanımıyor
Sürekli gelen veri
Selenium Dialog formu açma sırasında neden donar?
Python koduma başka bir .py dosyasını nasıl çağırabilirim?
Fonksiyonun girdisi ve çıktısı hakkında
TypeError: 'str' object is not callable
JSON dosyasını ayıklama
İç içe fonksiyon
Exe dosyası FileNotFoundError diyerek çalışmıyor
Hava durumu api
`lower` metodu sonrası karşılaştırma hakkında
Bu kodun açıklaması nedir?
Hazırladığım Program Başka Bilgisayarda Açılmıyor
Python ile matris çarpımı
C dilinde fonksiyon tanımı ve kullanımı
Python bot ekleme
Mssql bilenler yardımcı olabilir mi
Kimlik Oluşturma Programımda Syntax Error Alıyorum
Win32 programlama
Requests kütüphanesinde bytes-like object required not str hatası
Canvas kodumda objeler açılıyor ama animasyonlar ve diğer komutlar çalışmıyor
C kodumdaki hata nedir?
Python Tkinter Arayüze Fotoğraf Eklemek
Print çıktısını bir değişkene atamak
Colab'de yükleyebildiğim kütüphaneleri yerelde yükleyemiyorum: Could not find a version that satisfies the requirement torch==1.0
Bot Sistemini Projeme Nasıl Ekleyebilirim?
Kullanıcının yanıtı doğru olsa da program ilgili if'in içerisine ilerlemiyor
No such table hatası
Değerlerle işlem yapma sorunu
Rastgele çıktıdan çift ya da üçlü bulmak
Listede yer alan elemanları harf sayısına göre kategorize etme
Python byte indices must be integers or slices, not str hatası
My tkinter app doesn’t open a window, no errors shown (Tkinter uygulamam bir pencere açmıyor, hiçbir hata gösterilmiyor)
Python'da kare işlemi
Hesap makinesinde faktöriyel
TypeError: print() takes 1 positional argument but 2 were given
Tlinter button command bağlama
Npx expo export:embed --eager --platform android --dev false exited with non-zero code: 1 Hatası
Npx expo export:embed --eager --platform android --dev false exited with non-zero code: 1 Hatası

101. Gönderi başlık bölümü içeriğe uygun değil

Sıkça yapılan hatalardan birisi de budur. Gönderi başlığınız aramalarda benzer sorunları yaşayanlara kılavuz olacak şekilde konuya uygun olmalıdır. “Yardım lütfen”, “takıldım”, “kodumda hata nerede” ve benzeri başlıklar içeriğiniz hakkında en ufak bir ipucu vermez ve ne google aramalarda ne de site içi aramalarda çıkar. Bu da benzer sorunların ve problemlerin defalarca yazılmasına sebep olur.

9 Beğeni

102. Google kullanmayı denememişsiniz

Çok sık yapılan hatalardan birisi ise google'dan önce bize gelmeniz ve “Bu uygulama ne yapar”,“Bu uygulamayı nerde kullanabilirim” gibi soruları bize sormanız.Bu hareketiniz hem enerji hem zaman kaybı olur.Lütfen bize sormadan önce google'a sorun.

5 Beğeni